Sean Dyche har fått sparken - dermed er Jürgen Klopp den lengstsittende manageren i Premier League!

Nedrykkstruede Burnley har sparket manager Sean Dyche.

Burnley FC bekrefter at de har gitt manager Sean Dyche sparken, etter nesten 10 år i jobben.

Assistentmanager Ian Woan, førstelagstrener Steve Stone og målvaktstrener Billy Mercer har også fått sparken.

Dyche har vært Burnley-manager siden 2012, og har ført Lancashire-klubben til to opprykk til Premier League, og to ganger i løpet av denne perioden har Burnley havnet på øverste tabellhalvdel i Premier League.

Dyche var den lengstsittende manageren i Premier League, med sine ni og et halvt år i jobben. 

Burnley ligger under nedrykksstreken, på 18. plass i ligaen, fire poeng bak Everton på trygg plass, med åtte kamper igjen å spille. 

Burnley har kun vunnet fire ligakamper denne sesongen. De har spilt åtte uavgjort og har tapt 14 av sine 30 kamper. 

Lancashire-klubben tapte 2-0 for tabelljumbo Norwich i Dyche sin siste kamp som Burnley-manager.

Dette var bare Dyche sin andre managerjobb. Han var Watford-manager fra 2011 til 2012. 

Burnleys neste kamp er mot West Ham på søndag. De skal også spille mot Southampton, Wolves, Watford, Aston Villa og Tottenham i innspurten.

Den tidende som får sparken

Dyche blir den tiende manager i Premier League som får sparken denne sesongen, etter Xisco Munoz, Steve Bruce, Nuno Espirito Santo, Daniel Farke, Dean Smith, Ole Gunnar Solskjær, Rafael Benitez, Claudio Ranieri og Marcelo Bielsa.

Dette fører til at Jürgen Klopp er den manageren som har sittet lengst ved roret i en Premier League-klubb. Han har vært i Liverpool siden oktober 2015. I de fire øverste divisjonene i England er det nå bare tre managere som har vært i jobben lenger enn Klopp. 

Det er bare managerne til Harrogate Town, Wycombe Wanderers og Accrington Stanley som har være managere for sine klubber lenger enn Klopp.

Den manageren som har sittet nest lengst i jobben i Premier League er Manchester Citys Pep Guardiola. Han fikk jobben i City sommeren etter at Klopp kom til Liverpool. De neste på listen er Brentfords Thomas Frank, Southamptons Ralph Hasenhüttl og Leicesters Brendan Rodgers.

Klopp er den Liverpool-manageren som har sittet lengst ved roret siden Bob Paisley, som ledet Liverpool fra 1974 til 1983.

Tyskeren har så langt ledet Liverpool i 369 kamper, og har en fantastisk seiersprosent på hele 62,06%. Den høyeste i Liverpools moderne historie.

Klopps kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2024. Da vil han ha ledet Liverpool i ni år, noe som er like lenge som Paisley satt ved roret.