Sean Dyche slår tilbake etter Jürgen Klopps Burnley-kritikk:– Spillerne har fått så mye informasjon om Covid at den tyter ut av ørene på dem

Burnley-manageren mener at hans klubb absolutt prioriterer spillernes helse.

Jürgen Klopp trakk frem Burnley som et eksempel på en klubb som ikke tenker på spillernes helse, og stemmer mot å innføre fem bytter i Premier League. Dette har fått Burnley-manager Sean Dyche til å se rødt.

Tyskeren sa blant annet at han ikke vet hvor mange spillere Burnley har på landslagsoppdrag mens hans spillere spiller tre kamper for sine respektive landslag.

Dyche har tidligere uttalt at fem bytter kun er til fordel for de store klubbene, og mener det er nonsens at spillernes helse står på spill.

– Jeg får stadig høre at det handler om spillernes helse, uttalte Dyche på sin pressekonferanse foran Burnleys kamp mot Manchester United på torsdag.

– Jeg må være ærlig. Jeg synes spillerne her i min klubb blir behandlet helt fantastisk. De blir godt ivaretatt.

– Behandlingen av spillerne og deres helse står på toppen av listen, og vi gjør dette bra her. Vi har en utfordring med Covid, og spillerne har fått så mye informasjon om dette temaet at den tyter ut av ørene på dem. De får medisinsk støtte, og Premier League tilbyr dem et testprogram, så jeg må stille spørsmål om dette virkelig handler om spillernes helse.

– Spillerne må ta ansvar selv, for både jeg personlig og vi som klubb kan ikke gjøre mer.

– Dersom jeg var fan ville jeg tenke at fotballspillere blir tatt svært godt vare på

Dyche har hatt sine krangler med Klopp om dette temaet tidligere også. Burnley-manageren aksepterer at det stilles helt andre krav og forventninger til toppklubbene, både i forhold til å vinne ligaen, cupene og hevde seg i Europa. Men Burnley-manageren mener at dette alltid har vært tilfelle for toppklubbene i Premier League og deres stjerner.

– En spiller som Frank Lampard spilte over 60 kamper i sesong etter sesong, med landskamper for England på toppen av dette. Jeg husker ikke at det ble snakket så mye om spillernes helse da. 

– Tidene endrer seg, og selv om mange kanskje ikke oppfatter det slik, liker jeg å tro at jeg også forandrer meg med tiden, men det du tror på innen fotball har fortsatt godt rotfeste i deg. Jeg mener at vi skal ta utfordringen som ligger foran oss. Dette er profesjonelle fotballspillere, som må gjøre det beste ut av situasjonen de har havnet i.

– Vi må se på det større bildet og balansen når vi kommenterer fem bytter og slike ting. Vi må være forsiktige i forhold til veien vi går. 

– Jeg vurderer meg selv som yrkesperson, og jeg vurderer meg selv ut tilbakemeldingene fra menneskene som ser på yrket vi utøver, og som ser kampene våre. Dersom jeg var fan ville jeg tenke at fotballspillere blir svært godt tatt vare på. Vi må bare være litt forsiktige, slik at vi finner en sunn balansegang.