– Vi fortjente mer

Sean Dyche var fornøyd med prestasjonen til Burnley i det knepne tapet mot Liverpool.

Burnley stod med tre strake uavgjorte med en målforskjell på til sammen 1-1 før Liverpool kom til Turf Moor søndag, og det lå i kortene at det ville bli målfattig også mot Premier Leagues giftigste angrep. 

Hjemmelagets manager Sean Dyche måtte denne gangen erkjenne at det ble null poeng, som det nå har gjort de siste fem gangene Liverpool har gjestet Burnley. 

– Vi hadde bygd oss opp mentalt etter de tre kampene og gledet oss til å spille med supporterne i ryggen, og i dag var det synd fordi jeg følte vi fortjente mer enn det vi fikk ut av kampen, sier han til klubbens egne nettsider

– God prestasjon

Han sier laget som bare har vunnet én av 21 kamper og ligger sist på tabellen skapte mange sjanser. 

– Fra vårt ståsted var det en god prestasjon mot et godt Liverpool-lag. Vi ga dem skikkelig kamp, og før pause skapte vi noen utrolige sjanser mot en kvalitetsmotstander med mye bra spill, sier han. 

NÆRE: Wout Weghorst var farlig frempå, men Alisson reddet.

NÆRE: Wout Weghorst var farlig frempå, men Alisson reddet.

Men som så ofte før slet Burnley med effektiviteten. 

– Det er gjengangeren denne sesongen. Vi tok ikke vare på sjansene, spesielt i første omgang, sier Dyche, som likevel skryter av spissparet Wout Weghorst og Jay Rodriguez. 

– Wout ser ut til at han kan bli en veldig god spiller for oss, sier Dyche. 

Likte ikke baklengsmålet

Burnley er kjent for å være et giftig lag på dødball, og Dyche liker derfor dårlig at det var på hjørnespark at kampen ble avgjort til Liverpools fordel. 

– Det var et for enkelt mål å slippe inn. Vi reagerte ikke raskt nok. Men vi kom ut i andre omgang med riktig mentalitet, sier han. 

Dyche sitt lag er virkelig i nedrykksstriden, og må forberede seg på en vårsesong der de kjemper med ryggen mot veggen. 

– Vi har troen på det vi driver med, og vi må bare prøve å holde det gående. Energien var fantastisk denne uken, og vi har en sterk mentalitet. Det er mange gode tegn, sier han.