Eddie Howe roste Liverpool før morgendagens møte:– Jeg må gi en stor applaus til trenerapperatet

Eddie Howe var full av lovord om Liverpools sesong, men han tror formlaget Newcastle kan skape trøbbel for de røde i morgen.

Newcastle har hatt en ekstrem formsving under Eddie Howe som trener i Nord-England. I morgen stiller han på trenerbenken i det som kan være hans vanskeligste kamp med den nyrike klubben.

På de siste ti Premier League-rundene ligger Newcastle på Champions League-plass, med 21 poeng av 30 mulige. Bare Manchester City, Chelsea og nettopp Liverpool har hatt en bedre periode enn et Newcastle-lag som så nedrykket i hvitøyet i høst. Det kan skape problemer for et Liverpool-lag som fremdeles har muligheten til å ta kvadrupelen denne sesongen. 

– Jeg tror Liverpool og Manchester City er det vanskeligste du kan møte, og tabellen viser det, sa Howe på pressekonferansen før kampen.

Newcastle-sjefen håper at et fullstappet St. James Park kan hjelpe hjemmelaget med å ta en real skalp og fortsette utviklingen under engelskmannen.

– Hjemmeformen vår har vært veldig bra og atmosfæren har vært brilliant. Jeg forventer at den blir det i morgen også, for det trenger vi når vi skal opp mot et av verdens beste lag.

Full forståelse for Villarreal

Liverpool møtte Newcastle og Eddie Howe i desember. På Anfield endte kampen 3-1. 44-åringen mimret litt rundt kampen på pressekonferansen fredag.

– Jeg synes vi spilte bra. Det var veldig jevnt og jeg er fremdeles frustrert over det første målet deres. I morgen trenger vi en lignende prestasjon, men vi må vise litt mer kvalitet den andre veien, konkluderte han.

Howe bekrefter at han har fulgt med Liverpool-laget i en lengre periode og at han fikk med seg hvordan Villarreal valgte å gå ut mot Klopps menn i midtuken.

– Det handler mest om å finne den rette balansen mellom angrep og forsvar, og jeg forstår hvorfor Villarreal valgte å kjøre en slik taktikk på Anfield. Vi må prøve å være så aggressive som vi kan og ikke bli liggende nedpå og være passiv. 

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Eddie Howe møttes i motsatt oppgjør i desember. Da kunne tyskeren juble for en 3-1 seier på Anfield.

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Eddie Howe møttes i motsatt oppgjør i desember. Da kunne tyskeren juble for en 3-1 seier på Anfield.

Newcastle spilte ikke en kamp i midtuken og har hatt en god uke før Premier League-runden åpnes på St. James Park i morgen. Klopp har vært kritisk til tidspunktet ved flere anledninger, men Howe synes det blir vanskelig å komme med et svar på hvilken inngang som er best.

– For min del fungerer det begge veier. Forrige helg hadde vi midtukekamp før, Norwich hadde ikke. Liverpool er vant til de fysiske forventningene og det har ikke ødelagt noe som helst for dem denne sesongen. Vi er forberedt på å møte Liverpool på sitt beste, sa Howe. 

Hyller Klopp og Liverpool

Newcastle-sjefen fikk også et par spørsmål om Liverpools muligheter for å ta fire titler denne sesongen. Han er veldig begeistret over hva Klopp og hans mannskap har fått til så langt.

– Det er utrolig for dem. Det som imponerer meg mest er lysten i hver eneste kamp. Lag har stilt opp ulikt mot dem flere ganger og de finner alltid en vei igjennom. Jeg må gi en stor applaus til deres treningsapparat, sa Howe. 

I høst ble Newcastle kjøpt opp av rike eiere fra Saudi Arabia, og det er knyttet stor forventning til hva Nord-England klubben kan få til de neste årene. Det vil ikke Howe ta noe standpunkt i. 

– Vi håper å gi dem kamp allerede i morgen. Utover det synes jeg det er vanskelig. Alt handler om i morgen for min del. 

Liverpool møter Newcastle på St. James Park klokken 13.30 lørdag. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.