Liverpools stopperkjempe hadde ikke fått med seg ropene på Anfield:– En drøm som går i oppfyllelse

Ibrahima Konatè fikk igjen tillit fra start i Champions League. Da blir det sjeldent tap for Klopps menn.

Liverpools franske nyervervelse ankom Anfield før denne sesongen. Siden den gangen har det blitt 23 kamper i den røde trøyen, og han har fremdeles til gode å gå av matten på taperlaget. Mange ropte på hans tidligere stopperkollega Dayot Upamecano, men etter ni måneder i England er det ingen som sår tvil i hvorfor Klopp valgte å hente inn Ibrahima Konatè.

Franskmannen har funnet seg godt til rette på Merseyside og i tospann med Virgil Van Dijk eller Joel Matip har han vist sin eksplosive fart, ekstreme styrke og ikke minst: Målscorer på offensive dødballer.

– Jeg har trent litt ekstra på cornere, vanligvis på den siste økten før kamper. La oss være ærlig, det er ikke min hovedjobb, men hvorfor ikke bidra der også, sier den robuste franskmannen til liverpoolfc.com.

Foran Gomez i køen

Etter at franskmannen kom til klubben forsvant han fort forbi Joe Gomez i køen bak stopperkollegaene Van Dijk og Matip. Det er ingen tvil om at Konatè har ferdigheter som kan sende han helt i verdenstoppen av stoppere, og enn så lenge har han ikke gått av banen med null poeng.

– Det er selvfølgelig et personlig mål for meg å ikke tape kamper, men det er det for laget også. Jeg vil bidra der jeg kan, om jeg spiller eller ikke. Hovedfokuset nå er å gi alt så kan vi forhåpentligvis ta hjem alle trofeene i mai, sier han.

Så langt i april har Liverpool spilt åtte kamper. I morgen avsluttes en tøff april måned med en bortekamp mot formlaget Newcastle. Det er ingen tvil om at rotasjon og rehabilitering har vært viktig i et hektisk kampprogram.

– April har vært en tung måned. Vi har hatt kamper på rekke og rad så vi er veldig heldig som har et så bra medisinsk apparat rundt oss.

– Men akkurat nå koser vi oss med en rekke kamper på veldig god selvtillit, forteller Konatè. 

OFFENSIV TRUSSEL: Ibrahima Konatè gikk målløs av banen i sine første nitten kamper for Liverpool. Så scoret han plutselig tre på rappen mot Benfica og Manchester City.

OFFENSIV TRUSSEL: Ibrahima Konatè gikk målløs av banen i sine første nitten kamper for Liverpool. Så scoret han plutselig tre på rappen mot Benfica og Manchester City.

Fikk bakoversveis av journalisten

På onsdag spilte Ibrahima Konatè 90 minutter mot Villarreal. Under kampen begynte Liverpool-fansen å rope «Ibouuuuu». Det ropte også RB Leipzig til han i Tyskland. Det er noe franskmannen ikke hadde fått med seg.

– Nei! Alvorlig? Du må vise meg!

– Å lære det fra deg er jeg litt flau over, for å være ærlig. Jeg har ikke lagt merke til det, men hvis jeg tenker meg om er det virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Å bli sunget til på Anfield har alltid vært drøm, sier franskmannen.

Vil vinne trofeer

På torsdag skrev Jürgen Klopp under en ny avtale som holder tyskeren på Anfield til tidligst 2026. Konatè ble selv hentet av Liverpools manager i sommer og er veldig fornøyd med forlengelsen.

– Jeg tror vi er veldig glade for det alle sammen. Jeg tror og håper på at dette laget holder sammen veldig lenge.

I sommer var det flere klubber som var ute etter den ettetraktede midtstopperen fra RB Leipzig. Etter å ha sett han i den røde trøyene er det kanskje ikke så rart at flere trenere gjerne skulle hatt han på laget. Valget av Liverpool kom av flere grunner, ifølge franskmannen.

– Jeg kom til Liverpool på grunn av fansen, treneren og laget. Det er åpenbart at man også kommer til en klubb for å vinne trofeer og det var også hovedgrunnen til hvorfor jeg valgte å gå her.

Det ønsket har Konatè allerede fått oppfylt etter Ligacup-triumfen, og i mai kan det komme hele tre trofeer til inn portene på Anfield.

– Jeg tror vi må fokusere på lagånden i innspurten, for lagene vi skal møte er veldig gode. Vi må kjøre vår kampplan og høre på Jürgen Klopp, avslutter Konatè.

Liverpool møter Newcastle lørdag klokken 13.30. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.