Salah må se seg slått av forsvarsspiller på listen over ligaens raskeste

Mohamed Salah og Ibrahima Konaté er på listen over de som har hatt høyest topphastighet i Premier League denne sesongen.

Statistikkleverandøren Opta har kommet med oversikten over de spillerne som har registrert høyest toppfart i Premier League denne sesongen, og ikke overraskende er Mohamed Salah å finne helt i toppen av listen. 

Egypteren har registrert en toppfart på hele 36,6 kilometer i timen og ville brutt fartsgrensen i mange gater, men det er en av hans motstandere som har notert den aller høyeste hastigheten. 

Denne sesongen er nemlig Antonio Rüdiger Premier Leagues aller raskeste spiller, med en topphastighet på 36,7 kilometer i timen - tidelet raskere enn Salah. Kanskje var det da tyskeren måtte følge et løp fra lynvingen at han noterte rekordfarten?

Konaté er lynrask

Videre på listen over de raskeste spillerne er det ingen overraskelse å finne Adama Traoré. Wolves-spilleren som ble lånt ut til Barcelona har i likhet med Salah kommet opp i 36,6 kilometer før han dro til Spania. 

På fjerdeplass på listen finner vi en ny Liverpool-spiller, og det er imponerende nok Ibrahima Konaté, som står med en toppfart på 36,2 kilometer i timen. Farten ble nevnt som en av hans styrker da han ble kjøpt i fjor, og det viser seg at han fortjente et slikt rykte.

Han er hakket raskere enn de to øvrige navnene på listen som Opta har kommet med. Aston Villa-spiss Ollie Watkins og Leicesters nykommer Patson Daka har vist seg å være vanskelige å henge på for forsvarsspillerne, med en toppfart på 36,1 kilometer i timen. 

I duell med Konaté og Rüdiger vil de imidlertid slite.

Har Salah blitt raskere?

Ser vi på en liknende liste publisert i 2018 kan det virke som Liverpools spillere har blitt raskere. I hvert fall har Mohamed Salah det. Eurosport hadde oversikten over Liverpools ti raskeste spillere på den tiden, og da var Joe Gomez raskest med 34,7 kilometer i timen. 

Salah var nummer seks med «bare» 33,6 kilometer i timen, så det kan virke som han har jobbet med å få ut det lille ekstra av kroppen de siste årene. 

Like bak Gomez i 2018 lå Virgil van Dijk og Sadio Mané, mens også Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson hadde notert høyere toppfart enn Salah. 

Generelt kan det virke som Premier League-spillerne blir raskere og raskere. I 2017/18-sesongen var nemlig Leroy Sané den hurtigste med 35,5 kilometer i timen ifølge Goal - én kilometer i timen mindre enn den raskeste i dag.