Slik reagerer Newcastle på Liverpools ønske om å flytte kampen

Eddie Howe har kommet med sin respons på at Liverpool har bedt om at kampen mot Newcastle på St James' Park flyttes til senere på dagen.

Liverpool levete torsdag en offisiell henvendelse til Premier League om å få flyttet avspark mot Newcastle lørdag 30. april til senere på dagen. Liverpool-ledelsen har lite tro på at de vil få gjennomslag for sitt ønske, men saken er nå uansett i hendene til Premier League og BT Sport.

Kampen er satt opp klokken 12.30 lokal tid, noe som irriterer Liverpool-manager Jürgen Klopp kraftig, da matchen på St James' Park spilles midt mellom de to Champions League-semifinalene mot Villarreal, og Klopp mener at hans lag får for lite tid til restitusjon etter den første semifinalen på Anfield onsdagen i forkant av Newcastle-matchen.

– Dersom du ønsker å skape problemer for oss, så sender du oss til Newcastle klokken 12.30. Jeg forstår det ikke. Jeg kan forstå at folk ønsker å se en fotballkamp mellom Liverpool og Newcastle, men jeg skjønner ikke hvorfor et av lagene skal ha en fordel eller ulempe, sa Klopp til pressen torsdag ettermiddag.

– Ligaen og TV-selskapet må i det minste prøve å hjelpe oss. Vi får se. Jeg har ikke hørt noe ennå. Ingen fra BT har kontaktet meg ennå. Men sunn fornuft sier oss at det rette er å flytte kampen til litt lenger ut på dagen.

Howe har all mulig sympati med Liverpool

Nå har Newcastle-manager Eddie Howe kommet med sin respons på Liverpools ønske om å flytte kampen.

– Det er en veldig vanskelig situasjon. Liverpool har hatt stor suksess denne sesongen, og har spilt svært mange kamper, så jeg har forståelse for dette fra deres ståsted. Jeg hadde trolig hatt den samme meningen om jeg var i deres sko, sa Howe under sin pressekonferanse i forkant av Newcastles kamp mot Leicester på søndag.

– Jeg har selv vært i deres posisjon mange ganger opp gjennom årene, og du er frustrert over at en kamp er blitt flyttet til en uforståelig dag eller tidspunkt. Vi har svært lite vi skulle ha sagt når det gjelder kampoppsettet. Du må bare håndtere det. 

– Jeg har all mulig sympati med Liverpool. De vinner mange kamper og er med i mange turneringer, så det er naturlig at det blir slik som dette.

Howe ble så spurt om det ville være urettferdig for Newcastle om kampen blir flyttet til senere på dagen.

– Det er ikke jeg den riktige til å svare på. Vi blir fortalt når vi skal spille. Vi møter opp, og gjør vårt beste.

– Det er ikke opp til oss å avgjøre når kamper skal spilles. Vi spilte for eksempel fire bortekamper i rask rekkefølge nylig, noe som var langt fra ideelt for oss, men vi måtte bite i det sure eplet og gjøre vårt beste. Vi bestemmer ikke terminlisten, men jeg har all mulig sympati med Liverpool.