Klopp måtte le av Guardiolas kommentarer

Pep Guardiola mener at «alle» håper på Liverpool i tittelkampen. Det fikk Liverpool-manageren til å le.

Etter at Manchester City hadde slått Newcastle United 5-0 og tatt tilbake tabelltoppen i Premier League søndag ettermiddag kom Pep Guardiola med noen overraskende uttalelser.

Spanjolen mente at alle, inkludert media, håpet at det var Liverpool som skulle vinne ligaen.

– Alle i dette landet holder med Liverpool. Media og alle, sa Guardiola i et intervju med Bein Sports.

– Det er fordi Liverpool har en utrolig historie i Europa, men ikke i Premier League, for der har de kun vunnet én gang på 30 år, men det er ikke noe problem i det hele. Situasjonen er som den er, sa han videre.

Også på pressekonferansen etterpå var han opphengt i Liverpool. På spørsmål om han var fornøyd med hvordan spillerne hadde slått tilbake etter skuffelsen etter Champions League-exiten i forrige uke svarte han:

– Var du i tvil? Ja? Du er en Liverpool-fan, sa han til journalisten.

Klopp måtte le

Da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på mandag før kampen mot Aston Villa var Guardiolas kommentarer tema.

Tyskeren gliste bredt og lo da spørsmålet kom.

– Jeg bor i Liverpool, så her er det mange som ønsker at vi skal vinne ligaen, men selv her er det kanskje bare 50 prosent, og de andre 50 prosentene er involvert i en annen kamp – eller var det i alle fall frem til i går, sa han og siktet til Everton som kjemper for livet om å beholde plassen.

– Jeg aner ikke om hele laget støtter oss. Det vet jeg ikke, men det er ikke den følelsen jeg får når vi drar andre steder for å spille der. Det er faktisk motsatt, men kanskje han vet mer om det enn meg, sa Klopp.

Allerede tirsdag er det ny kamp i Premier League. Da spiller Liverpool borte mot Aston Villa, og kan legge press på Manchester City som ikke spiller før onsdag kveld.

Aston Villa - Liverpool har avspark tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.