Blandet drops i Klopps møter med Aston Villa, og ingen glemmer forrige ligakamp på Villa Park

I morgen kveld spiller Liverpool en ekstremt viktig kamp i toppen av tabellen. På motsatt lag står Steven Gerrard.

Jürgen Klopp ankom Anfield på høsten i 2015. En drøy måned tidligere hadde hans forgjenger, Brendan Rodgers, tapt mot Aston Villa i en av sine siste kamper. Siden den gangen har burgunder-trøyene hatt noen heftige kamper mot de røde. De fleste veldig gode, men også et par stortap. 

Tyskerens første møte med morgendagens motstander var i hans første sesong på Merseyside. De røde lå langt nede på tabellen, men var ute etter tre poeng i kampen mot et nedrykkstruet Villa-lag. Det fikk dem, i en kalasseier. Med Kolo Touré, Daniel Sturridge, James Milner, Emre Can, Divock Origi og Nathaniel Clyne på scoringslisten tok tyskeren en av sine aller største seire i Liverpool-karrieren. Rødtrøyene var ikke fornøyde før seks mål var plukket ut av Villas mål.

Aston Villa røk ned fra den gode selskapet den sesongen, og var ikke tilbake i Premier League før 2019/2020-sesongen. Etter tre sesonger i Championship ville storklubben hevde seg skikkelig i den engelske toppdivisjonen, men fikk ingenting gratis av Liverpool i en sesong hvor rødtrøyene tok 99 poeng i ligaen.

DEN GANG DA: I Jürgen Klopps første møte med Aston Villa tegnet Daniel Sturridge seg på scoringslisten i en 6-0 seier på Villa Park.

DEN GANG DA: I Jürgen Klopps første møte med Aston Villa tegnet Daniel Sturridge seg på scoringslisten i en 6-0 seier på Villa Park.

Men det skulle ikke bli enkelt. Etter at Aston Villa gikk opp i 1-0 på høsten så det lenge ut som de røde skulle gå på sitt første tap for sesongen. Det var ikke Sadio Manè så veldig interessert i. En utligning i det 87. minutt ga Liverpool et ekstra dytt og dypt inne på overtiden avgjorde senegaleseren etter en corner fra Trent Alexander-Arnold.

Det omvendte oppgjøret ble ikke spilt før i juli, i en sesong som blir husket for tomme tribuner og en ende på den 30 år lange tørken etter et Premier League-trofé. I mellom de to kampene ble det også spilt en spesiell kamp i desember. Førstelaget var på et annet kontinent da de røde gjestet Aston Villa. Salah, Klopp og resten av gjengen var nemlig midt i VM for klubblag, og hadde ikke mulighet til å stille opp med et sterkt mannskap i ligacupen. Det endte i et stygt 5-0 tap, men ungguttene gjorde sitt aller beste.

Så kom de rødes mulige bunnpunkt i Klopp-æraen. Grealish og co var ikke fornøyde før syv mål var satt i mål bak Liverpools keeper for dagen, Adrián. Et forferdelig resultat, og det viste at Klopps menn kanskje ikke var på sitt giftigste den sesongen. Selv om Liverpool fikk sin revansje i både ligacupen og serien noen måneder senere grøsser man fortsatt over den kampen på Villa Park.

SYV I SEKKEN: Adrián og Fabinho hadde ingen god dag på jobben sist gang de de gjestet Villa Park. Her setter Jack Grealish en av hans flere mål.

SYV I SEKKEN: Adrián og Fabinho hadde ingen god dag på jobben sist gang de de gjestet Villa Park. Her setter Jack Grealish en av hans flere mål.

Denne sesongens kamp på Anfield ble også av det spesielle slaget. Steven Gerrard var tilbake på Anfield, men på feil trenerbenk. Seks år etter sin avgang fra klubben i sitt hjerte. Det var et veldig spesielt øyeblikk da han trasket ut på Anfield-matten som Aston Villa-trener, og scouseren fikk ikke med seg noen poeng hjem. En straffe signert av Mohamed Salah ble vippepunktet i kampen, som endte 1-0 til Klopps menn.

Denne gangen er det Liverpool som kommer på besøk til Steven Gerrard. Etter å ha rotet nede i bunnstriden i høst har scouseren klart å få Birmingham-klubben til trygg plass, men det betyr ikke at morgendagens kamp blir av det enkle slaget for de røde. Villa kommer til kampen fulle av selvtillit etter to sterke seire mot Norwich og Burnley den siste uken.

Klopp har hatt god kontroll på Birmingham-laget tidligere, selv om det har vært et par arbeidsuhell på veien. I morgen håpes det at tyskeren igjen kan tukte Gerrard, som han gjorde tidligere i sesongen.

Liverpool møter Aston Villa i morgen klokken 21.00. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.