Pep Guardiola tok ikke helt feil i går kveld, men:Liverpool har flere supportere i og utenfor England

Manchester Citys spanske manager har vært veldig opptatt av Liverpool de siste ukene. Etter kampen i går kom han med flere spesielle kommentarer.

Etter Manchester Citys 5-0 seier mot Newcastle i går kom Pep Guardiola med både stikk til de røde og en finurlig kommentar om Liverpools popularitet. Om den spanske manageren har et poeng er det vanskelig å komme med en mening om, men han har vært veldig interessert i hva som rører seg i nabobyen de siste ukene.

Dette sa Manchester Citys manager etter nedsablingen av Newcastle søndag:

– Det er ikke et problem at folk heller vil at Liverpool skal vinne. Det er normalt. Kanskje har vi flere fans omkring i verden, men her i England er det flere som støtter Liverpool, hevdet spanjolen.

Det er kanskje ikke så rart. Under kampen mot Eddie Howes menn i går var det flere tomme seter på Etihad Stadium. De lyseblå er i en situasjon hvor hver eneste kamp er viktig, og det er litt spesielt at den rike Manchester-klubben ikke makter å fylle stadionet sitt i så viktige kamper. 

DE TROFASTE: Pep Guardiola kunne nok ønske seg et slikt publikum i Manchester City. Det har han ikke i England eller på verdensbasis.

DE TROFASTE: Pep Guardiola kunne nok ønske seg et slikt publikum i Manchester City. Det har han ikke i England eller på verdensbasis.

Mest populær i England

Det er ingen tvil om at de lyseblå fra Manchester har fått en stor pågang med supportere etter pengene strømmet inn på Etihad Stadium for 14 år siden. Siden den gangen har klubben karret seg opp fra midtsjiktet til toppen av Premier League. De siste årene er det ingen som kommer i nærheten av de lyseblå med tanke på suksess i hjemlig liga.

Men ifølge satistikkbyrået Statista er det fremdeles et sted Manchester City ligger et stykke bak både Liverpool, Manchester United, Arsenal og Leicester. De fire klubbene ligger, per 2021, høyere på popularitets-rangeringen innad i England.

Slik rangerer Statista Premier League-klubbenes popularitet:

Liverpool - 46%

Manchester United - 43%

Arsenal - 39%

Leicester City - 39%

Manchester City - 37%

Statistikken kommer frem gjennom en spørreundersøkelse fra engelskmenn som har Premier League som sin favoritt-liga. Prosentene utgjør hvor mange supportere som nevnte et spesifikt lag som deres favorittlag i divisjonen.

Her kommer de røde veldig godt ut og topper statistikken foran Manchester United. Overraskende nok er også Leicester kommet over Pep Guardiolas menn. I denne sammenhengen hadde spanjolen helt rett i sine uttalelser i går, men hvis vi går ut på kontinentet er det nok ikke veldig god lesning for City-treneren.

Og større i Europa

På verdensbasis er det vanskelig å måle hvilke klubb som faktisk har flest supportere for øyeblikket, men vi gir det et forsøk. Man kan si mye negativt om sosiale medier, men det er en fin måte å måle en klubbs interesse. 

Slik kommer de to tittel-kandidatene ut av det på de største plattformene i verden:

Twitter:

-Liverpool: 20.4 millioner følgere

-Manchester City: 12.3 millioner følgere

Facebook:

-Liverpool: 38.0 millioner følgere

-Manchester City: 40.0 millioner følgere

Instagram:

-Liverpool: 37.9 millioner følgere

-Manchester City: 31.3 millioner følgere

På Twitter og Instagram er Liverpool den absolutt største klubben dem i mellom. På Facebook har de lyseblå en ledelse på to millioner. Til sammen har de røde en samlet fanbase på 96.3 millioner mot Manchester Citys 83.6 millioner.

Å stole blind på tall fra sosiale medier skal man selvfølgelig ikke gjøre, men i en slik sammenheng kan det være innlysende å se på det. Spesielt med tanke på hva Manchester Citys trener valgte å kommentere etter gårsdagens kamp.