– Champions League er det største trofeet som kan vinnes

Jamie Carragher er ikke i tvil om hvilket trofé han helst vil ha inn portene på Anfield denne sesongen.

Etter gårsdagens Manchester City-seier mot Newcastle var flere av Sky Sports eksperter veldig frittalende om hva de røde fra Merseyside bør håpe på i slutten av sesongen. Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som vant Champions League i 2005, mener en europeisk triumf er en større bragd enn å ta et nytt Premier League-trofé.

– For meg en Champions League det største trofeet å vinne, sa den tidligere Liverpool-stopperen på Sky Sports.

Det var ikke Micah Richards helt enig i. Han har vunnet Premier League-trofeet flere ganger med Manchester City. Det er et trofé Carragher aldri maktet å vinne.

– De (Manchester City) vil ikke bli sett på som en stor klubb før de vinner Champions League. Det er fakta, konkluderte engelskmannen. 

Det gir kanskje mening at de to tidligere spillerne har meningene deres. Carragher, som har vunnet Champions League, ser hans Liverpool-lag i Champions League-finalen, med de lyseblå på toppen av den engelske tabellen. Richards er på motsatt kant, etter å ha sett Manchester City forsvinne ut av Europa, men fremdeles på toppen i England.

– Jeg tror klubben Liverpool og supporterne virkelig kjøper seg inn i premissene til Champions League. Det gjelder alt fra atmosfæren på Anfield til alt annet. De føler nok at det er deres trofé, mente Carragher.

DET STØRSTE: Jamie Carragher tror det er Champions League-trofeet som er det viktigste å vinne for supporterne.

DET STØRSTE: Jamie Carragher tror det er Champions League-trofeet som er det viktigste å vinne for supporterne.

To vanskelige bortekamper for City

Etter en helg hvor Liverpool avga to poeng i toppkampen og Manchester City valset over Newcastle i går ser det vanskeligere ut å ta et nytt Premier League-trofe for de røde. I morgen møter skal Liverpool til Villa Park for å møte en gammel kjenning i Steven Gerrard. De lyseblå møter Wolverhampton borte på onsdag.

– Det blir tøft for Liverpool nå, spesielt med tanke på målforskjellen. Jeg tror de to målene i slutten mot Newcastle kan bli viktig i slutten, sa Carragher på Skys sending i går kveld.

Men scouseren mener ikke alt håp er ute for de røde riktig enda. Denne uken skal Pep Guardiolas menn spille to bortekamper, og ingen av dem er av den enkle sorten.

– Jeg mener de to neste bortekampene til Manchester City er vanskelig og de må spille veldig bra for å ta seks poeng. Men det er vanskelig å se for seg at de mister tre eller fire poeng i sesonginnspurten.

Selv om det er vanskelig å se tilbake på sesongen i den situasjonen klubben er i for øyeblikket er det viktig å poengtere at de røde lå 14 poeng bak Manchester City på en tidspunkt. Carragher mener ligaen ble tapt tidligere i sesongen, om trofeet skulle ende i Manchester.

– Jeg tror fansen vil være skuffet om det ikke går, men etter halvspilt sesong tror jeg ikke noen hadde forventet å se Liverpool være involvert i toppkampen. Det er poengene i starten av sesongen man må se tilbake på, avsluttet engelskmannen.

Liverpool møter Aston Villa tirsdag klokken 21:00. Kampen kan bli sett på TV 2 Sport Premium.