«Vi klarte det ved å leve i øyeblikket istedenfor å drømme om hva som ville skje»

33 dager for 21 år siden var det Jamie Carragher satte mest pris på i sin Liverpool-karriere.

«I en klubb som Liverpool, med en så stor trofésamling, er det enda vanskeligere for dagens spillere å overgå de store fra 1970- og 80-tallet. Det er derfor at den perioden i min Anfield-karriere jeg setter mest pris på, ikke er som mange ville tro, å vinne Champions League i 2005. Istanbul var mitt definerende øyeblikk, og kampen som gjør meg stoltest. Men som en pakke er det ingen ting som slår de ni kampene på 33 dager i avslutningen av 2001-sesongen da jeg reiste rundt i Europa med kompisene mine og fullførte en enestående trippel med Ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen», skriver Jamie Carragher i sin spalte i The Telegraph.

Liverpool avsluttet den sesongen med også å sikre seg kvalifisering til Champions League. 

2001: Liverpool kunne juble etter FA-cuptriumf over Arsenal.

2001: Liverpool kunne juble etter FA-cuptriumf over Arsenal.

«Å vinne de hjemlige cupene, selv i samme sesong, kunne ikke skille oss ut fra de legendariske Liverpool-lagene fra tidligere. At vi la på et europeisk trofé betød at vi spilte alle mulige kamper i hjemme og i Europa, og vant tre turneringer. Ikke noe engelsk lag før eller siden har klart det.»

«Det var spennende, det var skremmende, og det var emosjonelt og fysisk utmattende. Men først og fremst var det the time of our lives», skriver Carragher om opplevelsen, som kan relateres til den dagens Liverpool-spillere har nå. 

31 dager å gjøre det på

Carragher påpeker at den gang, som nå, så startet den virkelige innspurten med et Merseyside-derby. Det er nå 31 dager mellom onsdagens semifinale mot Villarreal og Champions League-finalen 28. mai. Potensielt blir det ni kamper om laget går til finalen i Champions League. 

TRIPLE DECKER: Laget kunne trone en utrolig måned med å kjøre gjennom Liverpool og vise fram tre trofeer.

TRIPLE DECKER: Laget kunne trone en utrolig måned med å kjøre gjennom Liverpool og vise fram tre trofeer.

«Besettelsen blir å sørge for at man vinner minst et stort trofé i sesongen, ikke alt. Det hjelper når man kan skifte fokus fra en turnering til den neste. Å se en rekke med seriekamper foran seg og vite at man må vinne alle føles mer krevende enn at det brytes opp av en tur ut i Europa eller en hjemlig finale», mener Carragher.

Carragher husker de hadde veldig lite å gå på fysisk mot slutten av 2001, men at de likevel kjempet seg tilbake i tøffe kamper mot både Arsenal i FA-cupen og Alaves i UEFA-cupfinalen.

«Mentalt var det ikke noe tøffere lag i Europa på den tiden. Når man ser tilbake på det, er det fortsatt vanskelig å fatte at vi klarte det, og at vi vant åtte av de ni siste kampene. Vi klarte det ved å leve i øyeblikket istedenfor å drømme om hva som ville skje», sier Liverpool-legenden.