Nederlaget som la grunnlaget for suksessen

For seks år siden opplevde Jürgen Klopp og Liverpool en stor nedtur i møte med Unai Emery, men nederlaget la grunnlaget for oppturen som har fulgt siden.

På tirsdagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp og Jordan Henderson spørsmål om Europa League-finalen i 2016, da Liverpool måtte se seg slått av turneringens konge Unai Emery. Den nåværende Villarreal-manageren, som nå har fire trofeer på nest øverste nivå i Europa, ledet Sevilla til 3-1-seier over Klopps lag den gangen. 

Henderson snakket om hvor tøft tapet var å takle for spillerne, men samtidig var kvelden viktig for oppturen som har fulgt de påfølgende sesongene under Klopp. 

– Det er en kveld jeg alltid vil huske. Jeg dro tilbake til hotellet, alle var skuffet, og du ville bare tilbake på rommet uten å snakke med noen. Men manageren var litt annerledes. Han samlet alle nede i baren, og vi hadde kvelden sammen. Han visste at dette var begynnelsen og starten på noe spesielt. Som spiller er det vanskelig å tenke slik, men han var veldig annerledes, sa Henderson tirsdag.

– Han visste hva som kunne komme de neste årene, og jeg føler at han har fått til det og bevist at det var starten på noe spesielt, la kapteinen til. 

Tok lærdom

Klopp sa på sin side at det er lenge siden han har tenkt på finalen i Basel, men han husker også at den var sentral med tanke på veien videre for Liverpool. 

– Det var viktig, og jeg sa det etter den kvelden, at vi kom til å komme tilbake. Uten å vite at vi kom til å klare det, men der og da trodde jeg at vi kunne komme tilbake sterkere, og det gjorde vi, sa han.

– Den kvelden var tøff å takle. Vi spilte bra i førsteomgang, scoret ett, burde scoret et til, men det var som at det var kamp nummer 64 eller noe den sesongen. Vi hadde mange skadeproblemer, og spillere som kom tilbake like før finalen. Vi kan ikke sammenligne kamper med seks års mellomrom, men ja, sa Klopp. 

Til slutt var det lærdom som ble med hjem fra Basel den maikvelden.

– Om ting ville vært annerledes nå dersom vi hadde vunnet den kvelden? Jeg vet ikke, men jeg ville elsket å løfte trofoet den kvelden, men du lærer av det, sa Klopp. 

I år har han muligheten til nekte Emery en ny europeisk opptur. Første oppgjør i semifinalen i Champions League spilles onsdag klokken 21 på Anfield.