Vått kyss og våken corner – Divock Origis mest minneverdige øyeblikk

Kulthelten, kongen av sene scoringer, Liverpools redningsmann. Divock Origi har levert en haug av minneverdige øyeblikk for røde supportere.

Divock Origi ble byttet inn og endret kampforløpet mot sin favorittmotstander Everton søndag. Spissen nyter mest sannsynlig sine siste måneder som Liverpool-spiller, før han melder overgang til AC Milan. Søndag viste han at han fortsatt har mye å by på, og hvorfor han kalles for en av de beste avslutterne Jürgen Klopp har sett.

Liverpool hadde stanget og kranglet mot gjester som ikke var spesielt interessert i å spille fotball, men inn kom Origi og hjalp til å sette opp Andy Robertsons mål. Inn kom Origi og scoret sitt sjette mål mot naboen og ga Liverpool 2-0-seiren.

Det var langt ifra første gang belgieren har vært avgjørende. Her er noen av våre favoritt-øyeblikk med Origi i hovedrollen.

Aston Villa, 14. februar 2016

Valentines Day, dagen kjærlighetserklæringene sitter løst og i 2016 – dagen da målene ramlet inn på Villa Park. På stillingen 3-0 til Liverpool ble Origi byttet inn, og ett minutt senere sto det 4-0. Origi var iskald da han mottok ballen fra Philippe Coutinho alene med keeper satt han ballen i mål i det nærmeste hjørnet.

I borteseksjonen ble en supporter truffet av Amors pil. Da målscoreren løp til fansen for å feire, tok en mann et godt grep rundt belgieren og plantet et vått kyss på leppene til Origi.

SMASK: Divock Origi i het omfavnelse med en Liverpool-supporter på Villa Park.

Newcastle, 4. mai 2019

Liverpool måtte grave dypt for å stikke av med de tre poengene fra St. James’ Park som de trengte for å fortsette å legge press på Manchester City om ligagullet. Derfor føltes det helt monumentalt viktig da Origi headet et frispark fra Shaqiri i mål etter 87 minutter.

Arsenal, 30. oktober 2019

Det ble målfest av det ekstreme slaget da Arsenal gjestet Anfield i ligacupens fjerde runde i oktober 2019. Liverpool hadde tatt en tidlig ledelse med et Arsenal-selvmål, før gjestene snudde og ledet både 3-1 og 4-2. Etter 63 minutter utlignet Origi til 4-4. før Joe Willock scoret for Arsenal og det igjen så ut til å gå mot avansement for Londonklubben.

Men så dukket han opp igjen, Liverpools redningsmann, fire minutter på overtid. Et innlegg fra Neco Williams fant Origi ved krittmerket, og med en mesterlig volley banket han ballen i mål og tok kampen til straffespark. Origi var blant målscorerne i straffekonken, hvor Arsenals Dani Ceballos ble den eneste som fikk sitt forsøk reddet.

Tottenham, 1. juni 2019

Liverpool tok ledelsen tidlig i Champions League-finalen mot Tottenham i Madrid etter et straffespark satt i mål av Mo Salah. Det var egentlig litt for tidlig, og kampen ebbet ut i Liverpool-seier uten det klimakset man ønsker seg fra en finale.

Men da bare et par minutter av fulltid gjensto, fjernet Origi enhver tvil om hvem som skulle løfte trofeet ved kampslutt da han fikk ballen fra Matip og satt den i det lengste hjørnet foran kortsiden med Liverpools supportere.

Everton, 2. desember 2018

Det gikk mot 0-0 og poengdeling på Anfield den lørdagskvelden i desember. Hjemmesupporterne var skuffet – bortesupportere feiret. I det 84. minuttet ble Divock Origi byttet inn for Roberto Firmino. Belgieren markerte seg umiddelbart med et superrykk forbi Yerry Mina, men han ble stanset ved dødlinja. Så traff han tverrliggeren, og kanskje trodde Everton de hadde sluppet unna.

Det ble lagt til fire minutter. Everton brukte så mye tid som mulig på absolutt alt. Så var vi på overtid av overtiden. Så var vi godt på overtid av overtiden. Og så sleivsparket Virgil van Dijk ballen mot Everton-målet, det var helbom, nederlenderen snudde seg og gikk skuffet vekk, men ikke Origi. Origi var våken. Origi fulgte ballen som droppet ned mot tverrliggeren, ballen som Jordan Pickford av uforklarlig grunn å holde i spill, og ballen havnet rett foran det tomme målet og Origi. Han headet ballen i mål.

Jürgen Klopp visste ikke hva han skulle gjøre og endte med å spurte ut på banen og hoppe i armene på Alisson Becker. Origi visste heller ikke hva han skulle gjøre, og valgte å hente ballen ut fra nettet og løpe mot midtstreken. Som om Liverpool jaktet en utligning.

På tribunene ramlet Kopites over seteradene, klemte og kysset på hverandre. I borteseksjonen døde en blå flare ut.

Barcelona, 7. mai 2019

Det var duket for en uforglemmelig maikveld på Anfield i 2019. Etter 0-3 i Spania trengte Liverpool et comeback av det sjeldne for å kunne ta seg til Champions League-finalen. Det greide de, mye takket være Divock Origi, men de fleste trodde nok det var en vanskelig oppgave gjort umulig da Mohamed Salah (hjernerystelse) og Roberto Firmino (lyskeskade) måtte melde frafall.

Ingenting er umulig med Divock på banen, og etter bare syv minutter reduserte han Barcelonas ledelse. I andre omgang scoret Gini Wijnaldum to ganger, og stillingen var 3-3 sammenlagt. Ett mål måtte til for å avgjøre hvem som skulle gå videre.

Etter 79 minutter vinner Liverpool en corner, og den corneren er udødeliggjort i de kjente ordene til LFCTVs Steve Hunter: «Corner taken quickly… Origi! He’s given it. Unbelievable. Divock Origi, oh my word!» Trent Alexander-Arnold så at Barcelona-spillerne sov, og at Origi var alene. Heldigvis var Origi årvåken, og satt ballen kontant i mål.