– Liverpool er et steg opp fra Bayern og Juventus

Alberto Moreno sier Villarreal må være forberedt på å lide i semifinalen mot gamleklubben Liverpool.

Alberto Moreno er langtidsskadet og får ikke vært på banen når Villarreal skal møte klubben han forlot i 2019, Liverpool, i Champions League-semifinalen. Men det virker som spanjolen har tenkt å ta turen til Anfield uansett for å bevitne det første oppgjøret i semifinalen i Champions League onsdag kveld. 

Venstrebacken er klar på at overraskelseslaget Villarreal møter sin største test hittil i turneringen. «Den gule ubåten» har tidligere slått ut Juventus og Bayern München. 

– Liverpool er et steg opp fra Bayern og Juventus, sier Moreno til Marca, gjengitt av The Anfield Talk på Twitter. 

Atmosfære

Han mener ikke bare kvaliteten på laget er bedre enn det de har møtt så langt, men også atmosfæren på tribunen.

– Ikke et vondt ord om de andre, men mange av våre spillere har spilt på Anfield før og vet hvordan det er. Det kan vi prøve å bruke til vår fordel, fordi vi vet hva vi kommer til. Vi må prøve å ignorere det og heller ha fokus på å spille fotball, sier han. 

Moreno mener spanjolene må være klare til å lide i de to oppgjørene mot Liverpool. 

– Hvis du vil vinne mot disse lagene, så må du lide. Det koster å vinne, og det vet vi. Vi vet også at vi må lide sammen som lag. Samtidig har vi strålende spillere i stallen som har voldsom kvalitet, sier Moreno i intervjuet som også er gjengitt av Mirror

29-åringen er klar på at Liverpool også må være forberedt på en fight. 

– Når vi har ballen skal vi sørge for at motstanderen også må jobbe hardt, og de er nok klar over det, sier han. 

Hyller Klopp

Moreno fikk være med på en av de største kveldene under Klopp, nemlig da Champions League-trofeet ble løftet i 2019. Han skryter av gamlesjefen. 

– Han er en av verdens beste trenere. Alt han gjør gir uttelling. Hvis jeg treffer ham på Anfield skal jeg gi ham en stor klem. Han behandlet meg alltid godt selv om jeg ikke alltid spilte like mye, sier Moreno. 

– Som trener har han et nært forhold til spillerne, og han sier alltid de rette tingene for å motivere deg, både som spiller og menneske. Han er en motivator, sier Moreno.

Liverpool - Villarreal har avspark onsdag 27. april klokken 21.