– Anfield er et helvete

Den tidligere Tottenham- og Watford-spilleren holder ikke tilbake når han skal skal snakke om kveldens semifinalearena.

I kveld smeller det på Anfield, når Liverpool skal ta imot Villarreal i den første av to semifinaler i Champions League.

Mange vil huske den franske midtbanespilleren Etienne Capoue. Han var en av de sju spillerne Tottenham hentet til engelsk fotball for pengene etter salget av Gareth Bale til Real Madrid. Inn kom Christian Eriksen, Erik Lamela, Nacer Chadli, Paulinho, Roberto Soldado, Vlad Chiriches og Etienne Capoue.

Etter to år på White Hart Lane dro Capoue videre til Watford, der han ble i seks år. I januar 2021 gikk han til Villarreal, der 33-åringen har blitt en sentral spiller, som blant annet var banens beste da gultrøyene slo Manchester United i Europa League-finalen i Gdansk i mai i fjor.

Capoue holder ikke tilbake når han snakker om Anfield.

– Anfield er et helvete. Du må si det som det er. Det er helvete. Det er det verste stadion jeg har vært på i England, sier 33-åringen til nyhetsbyrået AFP.

Får aldri fred

Capoue har gode grunner til å snakke som han gjør om Anfield. Som spiller har han startet fire kamper på Liverpools hjemmebane, og tapt 6-1, 5-0, 5-0 og 2-0.

– Om det er atmosfæren, eller måten de spiller på… I 90 minutter lever du i et helvete. De har en evne til å overgå seg selv. og bare gi deg problemer, hele tiden, på hele banen, sier han videre.

DÅRLIGE MINNER: Etienne Capoue har kun vært med på tap på Anfield, med 18-1 totalt i målforskjell.

DÅRLIGE MINNER: Etienne Capoue har kun vært med på tap på Anfield, med 18-1 totalt i målforskjell.

– De stopper aldri, og stresser deg hele tiden. De ønsker bare å score mål, og selv når de scorer så fortsetter de. De ønsker å slå deg i svime. De bryr seg ikke om hvem eller hva de har foran seg, de ønsker å ta livet av alle, og slik er det.

Capoue har møtt Liverpool totalt ti ganger med Tottenham og Watford. Han har vært med på to seire, begge med Watford på Vicarage Road (2015 og 2020), ellers har det endt med åtte tap og totalt 7-30 i målforskjell i kamper for Tottenham og Watford.

Liverpool - Villarreal har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.