De spanske klubbene har én stor fordel inn mot semifinalene

Jürgen Klopp kan forvente seg et godt forberedt Villarreal-lag.

Mens Liverpool har hatt en ekstremt intensiv uke med Manchester City i FA-cupen, og møter med erkerivalene Manchester United og Everton i Premier League, har det vært noe helt annet for Villarreal.

I Spania har det nemlig vært pause i helgen, på grunn av finalen i Copa del Rey, der Real Betis slo Valencia 5-4 etter straffesparkkonkurranse.

I helgen som var, var det kun Barcelona og Rayo Vallecano som spilte ligakamp. Barcelona tapte 1-0 på hjemmebane mot middelhavsfareren. Det gjør at Villarreal og Real Madrid har fått en stor fordel inn mot semifinalene i Champions League denne uken.

Åtte dager siden forrige kamp

Unai Emery er kjent for sine nøye forberedelser på treningsfeltet inn mot kamper i europacupene, og han har nå guidet den regjerende Europa League-mesteren Villarreal til semifinale mot Liverpool i Champions League.

Villarreals forrige kamp var mot Valencia tirsdag 19. april, enn kamp de vant 2-0. Høydepunktene ligger tilgjengelig på YouTube.

Villarreal er nummer sju i La Liga, og det er ni poeng opp til Atletico Madrid på den siste Champions League-plassen. Sånn sett har Emery den luksusen med at han kan fokusere og prioritere denne Champions League for fullt denne våren. Det gjorde han også i kvartfinalen, da de slo ut Bayern München.

Da hvilte han samtlige spillere til ligakampen mot Athletic Bilbao, for å ha spillerne klare til returoppgjøret mot Bayern på Allianz Arena, der de altså tok seg videre etter en sen utligning.

Mellom de to semifinalene skal Liverpool ha en tøff bortekamp mot formsterke Newcastle på lørdag, mens Villarreal møter tabelljumbo Alaves samme dag.

Kl. 13.30 skal Villarreal-sjefen holde sin pressekonferanse før avreise til Merseyside. Det blir spennende å se om den giftige angriperen Gerard Moreno har gjort fremskritt den siste uken, eller om han fortsatt regnes som usikker til starten av mai med muskelskaden han fikk mot Getafe tidligere denne måneden.

Liverpool - Villarreal spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1.