Vi fulgte Klopps pressekonferanse før semifinalen– Villarreal er som skapt for Champions League

Jürgen Klopp og Jordan Henderson kom med siste nytt før semifinalen.

Jürgen Klopp og en spiller skal møte pressen

kl. 14.15 skal Jürgen Klopp og en spiller møte pressen i en pressekonferanse på Anfield.

Vi kommer til å dekke pressekonferansen og alt manageren sier her i denne saken, som oppdateres fortløpende.

Du kan selv se pressekonferansen direkte i videovinduet øverst.

Henderson er spilleren

Det er Jordan Henderson som skal være med på pressekonferansen.

Klopp er på plass

Første del av pressekonferansen blir med Jürgen Klopp. Deretter følger Jordan Henderson etterpå.

Han er på plass – oppdateringer følger.

Om å møte Emery igjen etter finalen i 2016

– Jeg har ikke tenkt på den finalen på en stund for å være ærlig.

– Det var viktig, og jeg sa det etter den kvelden, at vi kom til å komme tilbake. Uten å vite at vi kom til å klare det, men der og da trodde jeg at vi kunne komme tilbake sterkere, og det gjorde vi.

– Den kvelden var tøff å ta. Vi spilte bra i førsteomgang, scoret ett, burde scoret et annet, men det var som at det var kamp nummer 64 eller noe den sesongen. Vi hadde mange skadeproblemer, og spillere som kom tilbake like før finalen. Vi kan ikke sammenligne kamper med seks års mellomrom, men ja.

– Om ting ville vært annerledes nå dersom vi hadde vunnet den kvelden? Jeg vet ikke, men jeg ville elsket å løfte troféet den kvelden, men du lærer fra det.

Villarreal som motstander

– Vi har analysert dem skikkelig, og jeg har hatt mye respekt for Emery fra før. Jeg har sett kampene med ett øye mot Bayern og slikt,  og nå har jeg sett  dem skikkelig – og wow, det er imponerende.

– Han er opptatt av detaljer, og forbereder seg på alt som kan skje i en kamp. Laget hans følger han. De har ulike måter å bygge opp spillet på, og å reagere på, og de er veldig imponerende.

– Unai er en trener i verdensklasse, og gjør en utrolig jobb der. I kampene vi har analysert er vi involvert, så vi må gjøre livet så vanskelig som mulig for dem også. Det er det vi prøver å gjøre over disse to kampene.

Om å behandle hver kamp som en finale

– Da jeg kom tilbake koronasmitte og måtte Chelsea-kampen borte, endret det seg. Var den neste kampen Brentford?

– Jeg tror det var Brentford. Vi har 14 poeng bak, to kamper i bakhånd, bla bla bla, men da bestemte vi oss for å gi det et forsøk. Du har store forventninger og ambisjoner før en sesong, og vi hadde gjort det greit frem til da, men ikke utmerket.

– Vi hadde fortsatt noe å spille for, og for oss er det alltid likt. Det viktigste vi må gjøre er å kvalifisere oss til Champions League. Det gjorde vi for to kamper siden. Vanligvis er det en kveld vi feirer, men jeg måtte minnes på det.

– Det var stort, og noe vi måtte prøve på.

– Alle kamper bør være som en finale, men dersom vi må bygge det opp for mye blir det vanskelig å behandle det slik. Vi skal ikke endre på det før vi blir fortalt at det ikke er vits å kjempe lenger.

Kun ett tap – mot Inter

– Vi hadde ikke noen annen mulighet. Vi er her fordi vi har fått resultatene vi trengte.

– Vi trenger ikke å snakke om andre turneringer i dag, for vi fokuserer definitivt på Villarreal og semifinalen. Det er helt spesielt å ta del i. 

– Det er så mange trenere og spillere som trener hele livet for å være i nærheten av det. Vi er der, og vi må nyte det også. Vi møter en veldig vanskelig utfordrer, som er skapt for denne turneringen. Måten de setter opp laget på er veldig, veldig bra.

– De har kanskje hatt en fordel i forrige kamp med at Bayern har undervurdert  dem, men det er ingen sjanse for at vi skal gjøre det, spesielt etter disse kampene, så den lille fordelen vil de ikke han.

– De er et veldig, veldig bra fotball-lag, som også ønsker å skape historie. Det er første gang de vil være med i en finale, og det ville vært enormt for dem, men det er like viktig for oss. Vi ønsker å komme dit med alt vi har, og det må vi vise i morgen kveld.

Om Villarreal spiller annerledes i Champions League

– Jeg kan ikke si så mye om formen deres i hjemlig liga, men de er nummer sju i ligaen. 

– Jeg husker ikke helt hvordan første halvdel av sesongen var, men etter at de vant kvartfinalen mot Bayern – og mellom kvartfinalene – så møtte de Bilbao. Jeg tror de gjorde 11 bytter og spilte uavgjort der.

– Etter det vant de mot Valencia, som nylig var i en cupfinale, så det er også vanskelig. Dersom sesongen hadde vart lenger ville de trolig endt opp i topp fire. Den spanske serien er veldig god, med de faste i topp tre og Sevilla som i år er veldig gode, så det er en vanskelig liga å være i.

– Når jeg sier at Villarreal er skapt for turneringen, er det fordi Unai viser at han har en plan for hver eneste kamp. Så lenge kampen står 0-0, om du leder eller ligger under 1-0. Han er involvert i alt, og dersom de ikke vinner er de i nærheten. I en cupturnering trenger du det, en plan for alle mulige resultat.

– Det må også vi ha.

Vil ha trykk fra tribunen

Klopp fikk spørsmål om semifinalen i 2019 mot Barcelona, og stemning på tribunen.

– Vi trenger en atmosfære, og en annen type prestasjon, for Barcelona hadde den kvelden satt opp laget helt annerledes enn det Villarreal gjør.

– Vi må være på vårt beste. Jeg må være på mitt beste. Men det er helt greit, for det er en semifinale. I Champions League.

– Dersom det hadde vært enkelt, hadde noe vært helt galt. Jeg gleder meg. Selv etter en så intens uke. Dersom du trenger en uke der du må være fullt med, så er det en semifinale i Champions League.

Om å ha 20 ulike målscorere

– Det er en strålende statistikk å ha, og jeg vet ikke om jeg har hatt det før i min karriere, med 20 ulike målscorere i en sesong.

– Ali har ikke scoret enda denne sesongen, men han har åpenbart hatt en del redninger som jeg teller som mål.

– Det er ulike måter å vinne kamper på, og vi må finne en vei. Det viste vi i helgen, da førsteomgangen ikke var så god, men det betyr ikke at du skal stoppe. Du må starte der, lære av førsteomgangen, forbedre deg og gi dem problemer.

– Var det Robbos første mål? Han feiret som at det var hans første. Hans første foran the Kop! Vi fant en vei.

– Vi må finne en vei i morgen også. Vi har to omganger, én her og én her. Vi skal til Villarreal, og uansett hvilket resultat vi får her blir det voldsom atmosfære der. Det må det også bli her.

– Vi må sørge for at vi er helt på topp – alle på stadion. Supporterne våre er smarte, og de ser fotball. De vet at vi er sterke, men det vil bli perioder der vi sliter, og det må vi være klare for. Ikke blir nervøse, men vi kan få dem til å slite også. Vi vet ikke hvilket resultat vi får, men uansett hva det blir så skal vi kjempe borte i Villarreal, for det betyr alt for oss å nå Champions League-finalen. Det må vi vise.

Presset med å vinne hver kamp, hele tiden

– Siden jeg kom hit har det vært. Vi gjorde det bare ikke i starten, men slik har det vært hele tiden.

– Uansett hvilken situasjon vi har vært i, og med forrige resultat, så er vi Liverpool. Motstanderen vil kjempe mot deg som at det er sesongens siste kamp, og vi må kjempe som at vi ikke har vunnet på 12 år. Sånn har situasjonen vært hele tiden, og det har ikke endret seg.

– Det er bare at situasjonen nå har gjort at dersom vi skal få til noe i år, så bør vi starte nå, for ellers er det over før det starter. Slik er det, og slik har det vært.

– Kan dere huske en kamp der ingen bryr seg dersom vi taper? Det kan ikke jeg, så innstillingen har vært slik.

Det kom ikke spørsmål om skader

Klopp svarte ikke på spørsmål om skader denne gang. Da kan en regne med at det kommer en oppdatering på den situasjonen gjennom klubbens offisielle kanaler senere i dag.

Henderson er på plass. Første spørsmål er om Everton

– Det var en tøff kamp. Derbyet kom alltid til å være tøft. De kjemper for livet, og vi kjemper for tittelen, så det ville være en stor kamp.

– Det var noen heftige øyeblikk der, men det er et derby. De gjorde det vanskelig for oss i førsteomgangen, og vi slet med å bryte dem ned. Etter pause ble det annerledes, vi fikk målet, og så ble det mer komfortabelt egentlig. De hadde et par brukbare sjanser, men alt i alt fortjente vi seieren.

– Guttene som kom inn, Luis og Div, hadde en stor påvirkning fra benken.

Om tapet mot Emerys Sevilla i 2016, da han startet på benken

– Den kvelden er en som stikker seg ut, og en jeg alltid husker. Jeg dro tilbake til hotellet, alle var skuffet, og du ville bare tilbake på rommet uten å snakke med noen.

– Men manageren var litt annerledes. Han samlet alle nede i baren, og vi hadde kvelden sammen. Han visste at dette var begynnelsen og starten på noe spesielt. Som spiller er det vanskelig å tenke slik, men han var veldig annerledes fra alt jeg har sett før, og det er en kveld som stikker seg ut.

– Han visste hva som kunne komme de neste årene, og jeg føler at han har fått til det og bevist at det var starten på noe spesielt.

Alberto Moreno – og Villarreals seier mot Bayern

– Jeg snakker med Alberto nå og da. Ikke så ofte, men i blant. De er et veldig godt lag.

– Du har sett det med prestasjonene deres, ikke bare i Champions League og ligaen, men det som stikker seg ut er kampene mot Juventus og Bayern. Det viser kvalitetene de har.

– De har en veldig rutinert manager, som har gjort en stor jobb. Det blir en ny tøff oppgave, som alle semifinaler i Champions League vil være. Vi må gi 100 prosent dersom vi skal få noe med oss fra kampen.

Hva det vil bety med en ny finale – og atmosfæren

– Anfield er alltid spesielt, og utrolig. Forhåpentligvis er det slik igjen i morgen kveld. Det er jeg sikker på at den vil være.

– Vi må også prestere på det nivået vi kan for å få supporterne på det nivået, men jeg er sikker på at de vil være på det nivået.

Om å ikke ta noe for gitt

– Jeg kan ikke snakke for Virgil, men det er veldig spesielt det vi har fått til så langt som lagt.

– I fjor var veldig vanskelig, men måten vi har slått tilbake og prestert er veldig spesielt. Men det er fortsatt lenge igjen til slutten av sesongen. Jeg vet hvor fort det kan snu i fotball.

– Folk snakker om hva vi kan vinne, men vi vet at med et par dårlige kamper kan alt være over. Det handler om å holde fokus, og fokus på neste kamp og utfordring. Uansett hvilken turnering må vi gi alt, og så se hva som skjer.

Origi sitt innhopp mot Everton

– Jeg synes han var strålende da han kom inn. Spillet hans, målet, alt. 

– Han liker derbyene. Han flott gutt, og jeg er sikker på at han har vært frustrert over spilletid, men når han har spilt har han fått maks ut av det.

– Han har hatt noen skader også som ikke hjelper. En strålende gutt, flott å ha rundt oss i garderoben og for laget. Han kom inn, leverte varene, og forhåpentligvis kan han ha en stor påvirkning også mot slutten av sesongen.

Om han motiveres av å kunne bli historisk

– Motivasjonen vår er bare å vinne. Det handler om å ikke tenke for langt frem om at vi må vinne ditt og datt, men hver kamp.

– Vi ønsker å vinne uansett hvem det er mot, og hvilken turnering. Det vil være så mange utfordringer i løpet av en sesong, men vi må holde fokus og ikke la oss rive med. Jeg vet at det er kjedelig, men vi må gi alt når vi går ut på banen. Guttene har gjort det denne sesongen, og vi må fortsette med det de neste ukene.

– I morgen er en enorm kveld på Anfield, og forhåpentligvis kan vi prestere på det nivået vi er kapable til.

Om å kunne nå sin tredje Champions League-finale

– Vi har fått erfaring som stall og individuelle spillere. Det kan hjelpe, og du kan bruke den erfaringen vi har fra tidligere kamper i Europa, men det betyr ikke at det vil bli enkelt.

– Det er alltid spesielt å spille semifinaler i Champions League, og på Anfield, og det vil aldri endre seg. Vi må bruke den erfaringen på riktig måte, men alle vil være spente før kampen.

– Det er en stor sjanse for oss for å få et resultat i den første kampen. Vi må prestere, og prestere i den andre kampen, for å forhåpentligvis nå finalen i Champions League.

Store uker i vente

– Guttene har fortsatt å forbedre seg og lære. Det store for meg er innstillingen om å vinne, i hver eneste kamp. Det er enormt.

– Vi vet at dersom vi gir absolutt alt, uansett turnering, har vi en god mulighet til å vinne. Dersom du slipper deg ned vil du bli straffet.

– Vi har store uker foran oss. Vi må bruke alle, hele troppen, holde innstillingen og fokuset som vi har hatt, for alle kamper vil bli enorme. 

Hva som må til for å nå finalen

– 100 prosent. Vi la alt vi hadde inn i semifinalen mot Barcelona, både borte og hjemme, og fikk belønning. Det var ikke lett, men det blir det samme i morgen og i bortekampen.

– De er et veldig godt lag, veldig vanskelig motstander. Det er semifinale i Champions League, og vil alltid bli vanskelig. Vi må være på vårt beste. Vi skal gjøre jobben på banen, og forhåpentligvis er det nok til å nå finalen.

Nytt spørsmål om finalen i 2016

– Det var vanskeligere for oss som spillere å se forbi den kvelden, fordi vi var så skuffet over å ha tapt en europacupfinale.

– Det stakk seg ut fordi det var så annerledes. Managerens innstilling var annerledes. Han var så klart skuffet, men han visste det var starten, og det sprer seg til spillerne. Dagen etter er du fortsatt skuffet, men etterhvert som dagene går prøver du å bruke det som motivasjon for å bli bedre og nå en ny finale.

– Du prøver å bli bedre som lag, og ha suksess i fremtiden. Det er noe som stikker seg ut, og det har vært ganske hendelsesrikt siden det. I morgen er en ny stor kveld for å ta det steget i riktig retning.

– Jeg følte at det var noe spesielt så snart manageren kom. Alle gjorde det. Løftet han ga hele klubben.

– Du kjente det da, men det er vanskelig etter å ha tapt en finale, fordi du har vært så nærme. Manageren hadde en veldig god måte å se det store bildet på.