PL i dag: City svarte igjen, og hentet opp mye av målforskjellen til Liverpool

Det veksler frem og tilbake i tittelkampen, Norwich rykket ned og Leeds er i trøbbel.

Nok en gang hadde Liverpool «fordel» av å spille først, og sånn kunne ha tabelltoppen i noen timer.

De røde gjorde sin del av jobben 13:30, før fire kamper 16:00 og City sist ut med avspark 18:30.

På Villa Park tok Steven Gerrard & Co sin første ligaseier siden 10. mars, eller 0-1-4 på de fem siste. Tidligere Liverpool-spiss Danny Ings med mål og målgivende mot Norwich. Litt selvtillit for Birmingham-laget igjen, og de har som kjent Manchester City i siste ligarunde.

Norwich ble med det første lag som er klare for Championship neste sesong.

Brighton har snudd det og fortsetter den positive trenden, etter en tyngre tid. 3-0 borte mot Wolves er solid, samtidig som at det nærmest ender ulvenes håp om Europa.

Crystal Palace vendte oppgjøret mot Southampton og vant 2-1. Wilfried Zaha matchvinner på overtid. Liverpool møter for øvrig Southampton på selveste 17. mai.

Akkurat det samme gjorde Burnley borte mot Watford. Ved å snu 0-1 til 2-1 begynner det å se meget nervøst ut for Everton i bunnen. Siden Mike Jackson tok over har «The Clarets» tatt 10 poeng på fire kamper.

City hentet opp mye av målforskjellen

Skummelt ser det og ut for Leeds som har like mange poeng som Burnley, spesielt siden de har betydelig dårligere målforskjell enn Everton og Burnley. Da hjalp det lite med fire i sekken fra Manchester City.

Kampen var dog jevnere enn resultatet skulle tilsi. Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å score, men etter at City, med Kevin De Bruyne på benken, gjorde to dødballmål forsvant poenghåpet på Elland Road.

Målene, signert Rodri, Nathan Aké, Gabriel Jesus og Fernandinho, gjør at City spiste opp det meste av forspranget til Liverpool der. De røde har nå +1 i målforskjell over Pep Guardiolas lag.