– Jeg elsker dette fotball-laget

Jürgen Klopp forklarer endringene, og fraværet av Divock Origi.

– Det var utrolig krevende for gutta i dag, for å være ærlig. Det er tydelig at vi spilte for to og en halv dag siden. Å komme hit mot et lag i form, seks hjemmekamper vunnet på rad, strålende vær, alle i godt humør og stort sett alt er forberedt for en ny hjemmeseier. Den eneste gruppa som ville unngå det var spillerne mine, sier Jürgen Klopp.

Scenen er satt for en sesongavslutning av de sjeldne, for Klopp og Liverpool, men sjefen selv har nå sitt primære fokus på Villarreal.

– Vi er begeistret, jeg elsker dette fotball-laget, men for oss er det mange kamper igjen å spille, med eller uten Champions League-finalen.

Fem endringer fra Villarreal-kampen ble til slutt fasiten da tyskeren landet lagoppstillingen. Blant annet gikk Joe Gomez og Joël Matip inn for Trent Alexander-Arnold og Ibrahima Konaté.

SPARTE TOPPSCOREREN NOE: Mohamed Salah var blant dem som startet på benken, før han entret matta etter 69 minutter.

SPARTE TOPPSCOREREN NOE: Mohamed Salah var blant dem som startet på benken, før han entret matta etter 69 minutter.

– Altså, det er min jobb å ta avgjørelser, det er mange andre ting jeg ikke må gjøre så mye av. For eksempel, Kostas Tsimikas hadde fortjent å spille og Robbo kunne hatt en pause også, men når du endrer en back og en midtstopper, og det er tre endringer i den bakre rekka, det jeg tenker da er «nei, ikke gjør det, la oss gjøre det sånn».

Uvel Origi

Divock Origi ble den store helten borte mot Newcastle i 2019, på typisk Origi-vis. 27-åringen har vist gode takter nylig, men måtte holdes utenfor kamptroppen i dag.

– Avgjørelsene er ikke så vanskelige fordi gutta er alle i bra slag, aller er virkelig i god form. Divock Origi kastet opp litt og hadde mageproblemer. Vi har hatt det før med Curtis (Jones) og Kostas, så vi må være forsiktige og sørge for at det ikke smitter rundt. Derfor var han ikke involvert.

– Der og da er det tøft for spillerne å ikke få spille, men med den kvaliteten gutta tilbyr så er det ikke vanskelig for meg.