– Gutta kommer inn og leverer store prestasjoner, og vi trenger det nå og ut sesongen

De to arbeidshestene James Milner og Andy Robertson berømmer Liverpools spillerstall, hvor alle er viktige brikker.

– På dette tidspunktet av sesongen er poengene det viktigste. Det var en god prestasjon i perioder. Vi kunne ha kontrollert det litt bedre, men de er et godt lag. Det er tøft å komme hit, og et flott sted å spille fotball, sier James Milner etter kampslutt.

Veteranen stilte opp post-match, sammen med venstreback Andy Robertson.

– De har helt klart hatt en full uke til å forberede seg. Joelinton skapte noen problemer for oss tidlig på de lange ballene, han klarte å vinne mesteparten av hodeduellene.

AVGJØR: Naby Keïta har puttet ballen i nettet og gratuleres av Andy Robertson og Luis Dïaz, mens Martin Dúbravka fortviler.

AVGJØR: Naby Keïta har puttet ballen i nettet og gratuleres av Andy Robertson og Luis Dïaz, mens Martin Dúbravka fortviler.

– I andre omgang var gutta strålende mot han, begynte å vinne i lufta og det gjorde en stor forskjell. De startet bedre enn oss, og så kom vi inn i kampen. Det første målet er alltid viktig, vi klarte å få det, og etter det føler jeg at vi kontrollerte det bedre, sier «Robbo».

Klopp brukte den sterke spillerstallen

36-åringe Milner var blant de mer overraskende endringene, da Jürgen Klopp gikk for en midtbane med friske bein i Milner, Jordan Henderson og Naby Keïta.

– Vi er heldige som har en sterk spillerstall. Det er behov for alle. Vi har det mindtsetet, vi restituerer og vi fortsetter, sier Milner.

Robertson velger seg like godt veteranen som banens beste.

– Man of the match (Milner), Joe Gomez var i en egen klasse, Naby Keïta, det bare viser at gutta kommer inn og leverer store prestasjoner, og vi trenger det nå og ut sesongen, roser Robertson.

Ny rekord nådd

Med seieren satte de røde en ny klubbrekord for antall kamper vunnet i løpet av en sesong. Kun tre klubber i historien (Everton 1984/85, Manchester City 2017/18, 2018/19 og 2020/21, Manchester United 2008/09) har vunnet flere. Årets Liverpool-lag har neppe vunnet sin siste.

– Det er alltid press. Når du spiller for Liverpool forventes det å vinne hver eneste kamp. Presset kommer fra garderoben og fra treneren, for å sørge for at vi er på det høyeste nivået. Det er det vi trener for, dager som dette, forteller Milner.

Tre poeng holdt til å innta tabelltoppen igjen, midlertidig, før Manchester City spiller 18:30 i kveld.

– Jeg vil ikke se den. Selv om det er Leeds, og for åpenbare årsaker så ønsker jeg at de skal gjøre det bra. Jeg vil kanskje følge litt med på stillinga, det er det, sier Milner.

– La oss se hvor lenge det varer. Men vi må bare vinne våre egne kamper, sier Andy Robertson.