– Hver gang han får spille leverer han varene

James Milner er imponert over sin tålmodige lagkamerat, Takumi Minamino.

Takumi Minamino scoret begge Liverpools mål da japaneren fikk en sjelden sjanse fra start i cupkampen mot Norwich. Etter kampen vanket det masse ros fra lagkamerat James Milner. Veteranen har er heller ikke blitt bortskjemt med mye spilletid de siste årene.

– Han er en fin fyr. Hvilken type, og hvilken spiller! Han har vært tålmodig. Med de spillerne vi har er det sterk konkurranse over alt på banen. Men hver gang Taki kommer inn, er han klar, og han leverer varene. Han er virkelig en trivelig fyr. Jeg blir så glad på hans vegne hver gang han scorer, uttalte Liverpools visekaptein til ITV etter 2-1-seieren i FA-cupens femte runde.

– Han bare står på videre. Hver dag holder han et høyt nivå. Han er strålende på trening. Han har en god innstilling uansett hva som skjer. Du kan stole på ham. 

– Han kommer inn og fortsetter å score mål. Viktige mål også. Jeg er henrykt over de to han scoret i denne kampen.

Minamino står nå bokført med ni scoringer for Liverpool denne sesongen, hvorav tre har kommet i FA-cupen og fire i ligacupen. Med det er han Liverpools fjerde mestscorende spiller, bare bak Mohamed Salah, Diogo Jota og Sadio Mané.

Minamino har altså scoret flere mål enn karer som Roberto Firmino og Divock Origi.

Skuffet over dårlig bevegelse i annen omgang

Selv om Liverpool virket å ha full kontroll over cupoppgjøret mot Norwich etter japanerens to flotte scoringer i første omgang, så ble det litt spenning mot slutten etter at Lucas Rupp reduserte for gjestene.

– På 2-0 burde vi ha avgjort kampen. Vi skulle ha holdt bedre på ballen i andre omgang, mener Milner.

– Vi forsøkte å holde på ballen, men bevegelsene var ikke gode nok. Vi forflyttet oss ikke raskt nok, noe som var skuffende. 

– Men det er grunner til det. Vi har lagt en helg bak oss der det var sterke følelser i sving. Det er likevel ingen unnskyldning. Vi vet vi kan bedre enn dette, og at vi kan forbedre oss.

– Det var også noen spillere der ute som ikke har fått spille så mye fotball, så vi visste det ville bli en tøff kamp. Norwich har noen sterke spillere, og kom hit uten press på seg, så vi skjønte det ville bli en tøff kveld.