Kampkommentar Liverpool-Norwich:Var dette starten på et nytt cup-eventyr anført av Liverpools egen cup-spesialist?

Takumi Minamino ble avgjørende da Liverpool tok seg til kvartfinalen i FA-cupen for første gang under Jurgen Klopps ledelse.

Stemningen på Anfield onsdag kveld var svært annerledes enn det forrige møtet mot Norwich, selv om det bare er i underkant av to uker siden. 

Den gang var man på skuddhold i Premier League og på angrepsfronten i ligacupen - nå skulle ligacupen feires på Anfield, samtidig som man i prinsippet har alt i egne hender i Premier League. 

Klopp var tydelig på pressekonferansen før kampen at hverken han eller laget er gale nok til å tenke på å ta fire trofeer, men som supporter er det umulig å ikke drømme med dette mannskapet. 

For spillerne handlet det i første omgang om å utnytte den feirende atmosfæren på Anfield til å prestere mot Norwich City. Henderson hadde helt rett i kampprogrammet - ingen er bedre på å feire enn scousere. 

Utrolig stall

Det har blitt gjentatt utallige ganger de siste ukene, men all den tid det holder seg slik må det være lov - Liverpool har muligens den beste stallen i verden akkurat nå. 

Etter en stor fysisk og psykisk påkjenning for spillergruppa i midtuka var vanlig faste spillere som Alisson Becker, Jordan Henderson og Diogo Jota med i startoppstillingen. Når nedgraderingene fra førstevalgene heter Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones og Divock Origi er det et tegn på at man er godt forspent. Takumi Minamino har også vist seg å være en cup-spesialist denne sesongen. 

Det gir muligheten til å kjempe på fire fronter, selv om Norwich alltid ønsker å være med på leken, selv mot nybakte ligacup-mestre.

Unge ofre

En som har blitt offer for den utrolig brede stallen de siste ukene er Curtis Jones. 

Det tok ikke lang tid før scouseren markerte seg med en suser som kysset tverrliggeren på vei over - en nesten tro kopi til det ikoniske målet hans mot Everton for to år siden. Han var tydelig spillesugen etter å ha sett ligacupfinalen fra benken. 

21-åringen har omtrent ikke spilt en dårlig kamp siden den mye omtalte alvorspraten med Klopp i januar, men har allikevel måttet se flere kamper fra tribunen. 

I KRIGEN: Jones involverte seg mye i midtbaneduellen.

I KRIGEN: Jones involverte seg mye i midtbaneduellen.

Etter å ha sett lagkameratene løfte ligacuptrofeet mot Chelsea twitret han noe kryptisk: «gratulerer til alle som var involverte». Supporterne var raske med å minne ham på hans bidrag, men man kunne ikke unngå å føle med Jones. 

Man trenger ikke telle langt for å komme frem til hvor mange Premier League-lag han ikke hadde startet for.

En annen spiller som lider av bredden i stellen, mer spesifikt i det bakerste leddet, er Joe Gomez. 

24-åringen var prikkfri mot Norwich, og kroppen ser også ut til å spille på lag. I en sekvens parkerte han Norwichs friske spiller Milot Rashica i en løpsduell uten store problemer. 

Dette er luksusproblem for Klopp, men avgjørelser den menneskelige siden av ham hater å ta. 

Knekt cup-koden?

Passende nok var det akkurat denne sesongens cup-spesialist Minamino som sendte det som forhåpentligvis er de nye cup-spesialistene i ledelsen denne kampen. 

Etter 27 minutter banket han ballen i nettmaskene bak Tim Krul etter et godt innlegg fra Tsimikas og et lurt touch fra Origi, før han et snaut kvarter etterpå doblet ledelsen. 

Japaneren plasserte seg lurt på bakerste stolpe på en dødball, og banket ballen utakbart i krysset på ekte Mo Salah-vis. 

Nå mangler 27-åringen bare ett mål før han står med tosifret antall scoringer denne sesongen, med bare utilnærmelige Jota, Mane og Salah foran seg på listen. Det er mer enn godkjent for en spiller som i hovedsak spiller annenfiolin. 

PRESIS: Minamino var klinisk foran mål.

PRESIS: Minamino var klinisk foran mål.

I flere år har Liverpool-supportere blitt vant til mager kost i hjemlige cuper, men med en bredere stall enn noen gang ser det ut til at Klopp og co har bestemt seg for å gjøre alt for å ta seg langt også i disse turneringene. Det hjelper unektelig med snille trekninger også. 

Gjorde akkurat nok

Klopps menn kunne ha økt ledelsen både da Ox traff stolperoten og da Ben Gibson brukte armen til å blokkere et skudd fra Jota med retning mot mål. Til slutt slapp Liverpool seg ned da 2-0-ledelsen føltes trygg, men de fikk en fortjent oppkvikker da Rupp reduserte for Norwich et kvarter før slutt. 

Klopp svarte med å sende Mane og Diaz i oppvarming, og da var det nok like greit for Norwich å slippe ekstraomganger. 

Med en historisk god stall er Liverpool videre til kvartfinalen i FA-cupen for første gang under Klopp. Lykke til med å stoppe dette laget fremover!