– Jeg kan ikke se for meg dette uten James Milner

Jürgen Klopp gir sin visekaptein og veteran mye ros i onsdagens kampprogram.

I kveld skal James Milner møte den klubben der han startet sin karriere. Milner debuterte for Leeds allerede som 16-åring, og i kveld kan han bli involvert når gamleklubben gjester Anfield 20 år senere.

I forrige uke hadde han et jubileum.

– Mot Inter spilte James Milner sin 800. seniorkamp for klubblag. Derfor passer det fint at vi i kveld møter klubben som ga ham den første kampen, skriver Jürgen Klopp i onsdagens kampprogram.

– Leeds er et sted og en klubb han har nært til hjertet, og jeg vet at han har følelser for alle klubbene han har spilt for i de to siste tiårene som proff. Samtidig slo det meg etter at jeg så på de 800 kampene, at Liverpool er den klubben han har spilt flest ganger for.

Han har 275 kamper for Liverpool, 203 for Manchester City, 136 for Newcastle United, 126 for Aston Villa, 54 for kveldens motstander Leeds United og 6 for Swindon. Et snitt på 40 kamper per sesong i 20 sesonger på proffnivå.

Vil ha Milner med videre

Klopp har fortalt at han ønsker å ha 36-åringen med seg videre også neste sesong

– Det han gjør er så verdifullt. Og jeg gjør et poeng av å snakke i nåtid, fordi han fortsetter å gjøre det, hver eneste dag. Han har vært det som har vært konstant her under min tid i Liverpool, og jeg tenkte her om dagen at jeg ikke kan se for meg hvordan det ville vært å gjøre dette uten ham, skriver Klopp.

Det har blitt rapportert at han allerede er tilbudt en ettårskontrakt. Klopp vil gjerne gjøre klart hva som er situasjonen.

– Det er ingen hemmelighet at James er inne i det siste året av avtalen sin, og igjen, jeg påpeker at jeg snakker i nåtid, snakket jeg om at vi er i samtaler for at han skal fortsette hos oss. Derfor tenker jeg at jeg skal bruke denne plattformen for å klargjøre det jeg har sett som er rapportert feil rundt det. Med samtaler så mener jeg at jeg har indikert at jeg ønsker at James blir hos oss utover denne sesongen, som spiller. James vil fortsette å spille, og det har han sagt til meg. Og det burde han også, forresten.

Han mener midtbanespilleren fortsatt har mye å gi på banen.

– Det nivået han er på, fysisk, teknisk og med lidenskap og sult på mer, gjør at han bør fortsette så lenge som han holder. Jeg håper at det skjer her, og det er det jeg har sagt til de i klubben som tar seg disse samtalene.

– Jeg synes ikke det er riktig at en da skal konkludere med at et tilbud har blitt gitt, for det synes jeg ikke er rettferdig ovenfor James. Jeg vet at jeg ikke vanligvis går i så mye detaljer rundt slike ting, men med tanke på hvor opptatt James er med å ikke dele det som skjer privat i det offentlige, ønsket jeg å forklare dette. Disse tingene vil bli diskutert privat, og James vil fortsette for oss slik han har gjort i den tiden jeg har jobbet med ham. Han gir alt, hjelper det kollektive, og setter standarden. Vi er veldig heldige som har ham i klubben.

Liverpool - Leeds spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.