Ligaens to store formlag møtes i dag

Liverpools motstander måtte vente helt til 4. desember med å ta sesongens første ligaseier, men nå har de vunnet seks hjemmekamper på rad, er inne på topp 10 og matcher Manchester City for poengform.

I dag er det klart for tidlig avspark igjen, etter en god prestasjon i Europa, men kampen blir sett på som en av de tøffere blant alle de små «finalene».

På 150 dager har Eddie Howe snudd tilværelsen ned og opp for «The Magpies». Siden kalenderen snudde er det faktisk kun Liverpool (38) og Manchester City (33) som har tatt flere poeng enn Newcastles 32. Chelsea har kun 25.

Uten seier til uten tap

Mer imponerende blir det om vi går tilbake til 30. november 2021. Nytt eierskap er på plass, Howe har nylig tatt over trenerjobben, Newcastle er helt sist, seks poeng under streken, og de har ikke vunnet én eneste ligakamp hele sesongen.

Nå er status en helt annen på St. James' Park. Laget er på 9.-plass, 14 poeng over streken. På 23 kamper under Howe har de tatt 38 poeng, et poengsnitt som hadde holdt til en plass i Europa forrige sesong.

Tidslinje for formoppturen: 

4. desember: Første ligaseier (1-0, Burnley)
22. januar: Første borteseier (1-0, Leeds)
8. februar: Over streken.
10. mars: Ni strake ligakamper uten tap.
20. april: Seks strake hjemmekamper vunnet.
23. april: Inne på topp 10 for første gang.

I hele 2022 er det kun Tottenham som har klart å score mer enn en gang mot dette Newcastle-laget.

Handlet i januar

Kontroversielle Mike Ashley, som eide klubben fra 2007-2021, solgte til et nytt kontroversielt eierskap, men med penger. I januar ble £85 millioner, nesten en tredjedel av Premier League-forbruket, investert i Kieran Trippier (Atlético Madrid), Chris Wood (Burnley), Dan Burn (Brighton) og Bruno Guimarães (Lyon). 

Sistnevnte har vært i storform i det siste. Mot Norwich sist nettet han ett, mot Palace kampen før satte han opp Miguel Almiróns matchvinnerscoring, han scoret begge da Leicester ble slått 2-1.

Forventet oppstilling fra hjemmelaget i dag er: 

Martin Dúbravka - Emil Krafth, Fabian Schär, Dan Burn, Matt Targett - Bruno Guimarães, Jonjo Shelvey, Joelinton - Miguel Almirón - Chris Wood, Allan Saint-Maximin.

Newcastle - Liverpool har avspark 13:30 på TV 2 Sport Premium 1 og Play.