Manchester City tok tilbake føringen

Dette ligger an til å bli tett race hele veien frem.

Begge som har i aksjon i gårsdagens kamp, Liverpool og Manchester United, fulgte spent med på kveldens Premier League-oppgjør.

20:45 startet tre kamper som endte slik:

Everton - Leicester City 1-1
Chelsea - Arsenal 2-4
Newcastle - Crystal Palace 1-0

21:00 var det duket for Manchester City - Brighton (3-0).

De Bruyne ledet an for Guardiolas menn

Pep gjorde syv endringer fra semifinalen mot Liverpool, med blant andre Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez inn.

Første omgang gikk uten at City skapte det store, men uten Leandro Trossard (syk) og Yves Bissouma (sykdom) ble det til slutt for tøft for Brighton på Etihad.

Til pause begynte hjemmefansen dog å bli noe utålmodig. 20-åringen Moisés Caicedo hadde med flere viktige inngripener, i kun sin tredje Premier League-kamp, begrenset Guardiolas gutter.

Kevin De Bruyne ble sittende på benken i semifinalen mot Liverpool sist lørdag. I dag var han tilbake fra start, og det var selvsagt han som sto bak mye av Mahrez’ åpningsmål etter 53 minutter.

NYTT, VIKTIG POENG I BUNNKAMPEN: Frank Lampard fulgte opp seieren over Manchester United med å ta poeng på overtid.

NYTT, VIKTIG POENG I BUNNKAMPEN: Frank Lampard fulgte opp seieren over Manchester United med å ta poeng på overtid.

Litt marginer var det for ballen spratt innom litt av hvert (Veltman) med rett utfall for de lyseblå. Det var og det som skjedde ved 2-0, Phil Fodens skudd gikk via Enock Mwepu.

3-0 ble igjen satt opp av De Bruyne, som ble kåret til banens beste, og Bernardo Silva fikk æren.

Store konsekvenser i topp og bunn

Resultatene betyr at Manchester City tar tilbake tabelltoppen fra Liverpool, med 77 poeng og +55 mot Liverpool 76 og +61.

Manchester United er på etterskudd i Champions League-kampen. Chelsea på 3.-plass har 31 kamper og 62 poeng, Tottenham og Arsenal har begge 57 poeng etter 32 kamper, United blir stående med 54 etter sine 33.

I bunnen har Newcastle klatret helt til 11.-pass og har så godt som sikret fornyet kontrakt. Everton tok et viktig poeng på overtid. De blå har nå fire poeng ned til Burnley under streken.

Everton og Newcastle er for øvrig Liverpools to neste motstandere i ligaen.