Lallana håper å gjøre Liverpool en tjeneste

Brighton møter Manchester City på Etihad onsdag kveld.

Adam Lallana håper han kan gjøre Liverpool en tjeneste ved å være med å slå Manchester City med sitt Brighton onsdag kveld.

The Seagulls reiser til Etihad, og den tidligere Liverpool-spilleren håper å gi Citys tittelambisjoner et skudd for baugen.

– Tittelkampen er vidåpen. Det er flott spenning i Premier League denne sesongen. Topplagene møter tøff motstand uke etter uke. Vi er et av lagene som kan skape trøbbel for dem. Forhåpentligvis kan vi vinne over City onsdag kveld for mitt gamle lag, siteres Lallana av Sussex Express.

Brighton er i god form, og er ubeseiret på sine tre siste kamper, inkludert to sterke borteseire over Arsenal (2-1) og Tottenham (1-0) i de to siste kampene.

– Vi har spilt utmerket i de tre siste kampene. Vi har satt standarden. Det er ingen grunn til at vi ikke skal fortsette å prestere på dette nivået. 

Lallana i Liverpool

Adam Lallana ble hentet til Liverpool fra Southampton den 1. juli 2014 for 25 millioner pund. Kort tid etter signeringen ble det bekreftet at han hadde pådratt seg en kneskade på treningsleir i Boston og at han ville være ute i seks uker og dermed miste starten på sesongen.

Han fikk sin ligadebut den 13. september i 1-0-tapet for Aston Villa. Han scoret sitt første mål for Liverpool 4. oktober i 2-1-seieren over West Bromwich. Lallana spilte 27 ligakamper for Liverpool i 2014/15-sesongen, 30 sesongen etter og 31 i 2016/17.

Sommeren 2017 pådro han seg nok en hamstringskade, denne gangen av det mer alvorlige slaget som holdt han på sidelinjen i fire måneder. Den sesongen fikk han bare 12 ligakamper, og etter skaden klarte han aldri å spille seg inn som Klopps førstevalg i startelleveren. Totalt gikk han glipp av 82 kamper for de rødkledde, ifølge skadehistorikken til Transfermarkt.com.

– Jeg hadde definitivt noen tunge perioder i Liverpool, men høydepunktene var flere enn nederlagene, har han sagt.

– Vi hadde mye suksess med det laget og jeg vil alltid være takknemlig for Brendan Rodgers som signerte meg, og at jeg fikk muligheten til å jobbe med Jürgen Klopp, som var fantastisk.

Lallana var i Liverpooltroppen som vant både Champions League (2018/19) og Premier League 2019/20.