– Den første av sju finaler

Diogo Jota forbereder seg på en intens kamp mot Manchester United tirsdag kveld.

Diogo Jota er godt kjent med rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, og vet at gjestene ikke kommer til å gi fra seg poengene uten sverdslag på Anfield. Liverpool har muligheten til å innta tabelltoppen, da Manchester City ikke skal i aksjon mot Brighton før ett døgn senere.

– Dette blir enda en viktig kamp. Vi vet hva disse oppgjørene betyr for fansen. Det blir vanskelig for oss. Dette er den første av sju finaler frem til sesongslutt. Vi er nødt til å vinne, selv om det ikke blir enkelt. Vi må spille opp mot vårt beste, slår portugiseren fast til Liverpoolfc.com.

Liverpool vant hele 5-0 på Old Trafford i høst, og har muligheten til å vinne begge ligakampene mot erkerivalen for første gang siden 2013/14-sesongen. 

– Det var en fin dag for oss og for fansen. Alle vil huske den kampen en stund. Men vi kan ikke la oss distrahere av det resultatet. Det er bare tull å tro at dette blir lett. Kamper mot Manchester United er aldri enkle. Vi gjorde en fantastisk jobb på Old Trafford, og nå må vi prestere på det nivået igjen for å ta tre nye poeng.

Liverpool har spist opp nesten hele forspranget på 14 poeng som Manchester City hadde i januar. Det er en prestasjon i seg selv. Siden forrige tap i ligaen, mot Leicester i desember, har Liverpool plukket flere poeng enn noe annet lag, med sine ti seiere og to uavgjortkamper. En seier eller uavgjort mot Manchester United vil føre til at de røde topper tabellen for første gang siden 1. oktober.

– Vi ønsker alltid å vinne, men desember er alltid en tøff måned med mange kamper. Noen ganger får du ikke nok hvile, og vi hadde også noen skader på det tidspunkt. Det var en tøff periode. Du må komme deg gjennom slike perioder. City opparbeidet seg et forsprang da, men vi klarte å omgruppere. 

– Jeg husker Jürgen sa at det nå var vårt oppdrag å vinne hver eneste kamp. Jeg tror det var foran Brentford-kampen. Etter det har vi vunnet den ene kampen etter den andre. Derfor er vi så tett på førsteplassen nå. Men vi er avhengig av at Manchester City avgir flere poeng. Vi må gjøre vår egen jobb, og fokusere kun på det, for det er ikke enkelt å vinne sju Premier League-kamper på rad.

Berømmer manageren

Jota mener at Liverpool-spillerne kan takke manager Jürgen Klopp for at de er tilbake i gullkampen.

– Du klarer ting som dette når du har en verdensklasse-manager som ham. Du kan være sikker på at han får laget tilbake på sporet, og han sier de riktige tingene til riktig tid. Men vi har ikke bare en knallgod manager, vi har også en knallgod tropp, som kan gjøre det han ber om. Vi skal kjempe om alt den siste halvannen måneden. Det tror jeg vi er i stand til.

Jota har notert seg for 15 Premier League-mål denne sesongen. Bare Mohamed Salah og Son Heung-Min har gjort flere, mens Cristiano Ronaldo har like mange. 

– Vi har verdensklassespillere over hele banen, og det gjør det enklere å være på riktig sted til riktig tid. Jeg har dratt nytte av det, sier portugiseren beskjedent.

– Jeg er glad for at jeg kan hjelpe laget, og det håper jeg at jeg kan fortsette med en stund.

Nå krysser spissen fingrene for at det blir feststemning på Anfield også tirsdag kveld.

– Våre fans spiller en viktig rolle denne sesongen. De er veldig spente, nå som vi kjemper for samtlige trofeer. Vi merker støtten deres. Det er enormt å spille på hjemmebane med den støtten vi får på Anfield. Og de er også der på bortebane. Vi går for alt, og jeg håper vi kan feire flere trofeer.

Liverpool - Manchester United spilles tirsdag klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.