– Han er enda litt bedre enn vi trodde

Jürgen Klopp hyller Diogo Jota, som gjorde sitt 20. mål for sesongen da han ga Liverpool ledelsen mot Watford.

Diogo Jota gjorde Liverpools første mål i 2-0-seieren over Watford, men en flott heading på et innlegg fra Joe Gomez midtveis i første omgang.

Siden han kom til Liverpool fra Wolverhampton i september 2020 har Jota gjort 33 mål på 70 kamper. Det er Jürgen Klopp meget godt fornøyd med. 

– Det har hele tiden vært klart at Diogo ikke er en ren ving. Han er en angriper som kan forsvare seg på vingen, og spille ute på vingen, ja på begge kantene, sa Klopp til pressen etter seieren over Watford.

En fleksibel spiller

– Takk Gud for at han kan spille i alle tre posisjonene i angrepsrekka. Han har alltid gjort det bra i alle tre posisjonene. 

– I en kamp som dette er det viktig at spillerne spiller kampen, og ikke posisjonen. Det betyr at du må ende opp i situasjoner som dette, for du vil slite om vi er for statiske. Da han scoret viste Diogo hvor fleksibel han er. Han kom høyt i banen og nådde ballen etter et flott innlegg. Dersom ingen hadde vært der, ville det vært det samme innlegget uten noe tellende resultat. Det var et flott mål.

– Diogo er denne fleksible fyren. Det har han vært hele tiden. Jeg har sagt det et par ganger tidligere, at i Wolverhampton hadde han en annen jobb, og han gjorde den jobben godt, og vi tenkte at vi ønsket å kjøpe ham. Han har blitt mye bedre etter at han kom til oss. Det skyldes delvis at han er blitt eldre. Han har vokst til en verdensklasseangriper steg for steg.

– Han leverer varene jevnlig for det portugisiske landslaget, noe som er en vanskelig jobb med tanke på alle de offensive talentene de har. Han er den spilleren vi trodde han ville være. Ja, han er faktisk enda litt bedre enn vi trodde.

Har scoret det første målet i Liverpools tre siste kamper

Statistikken til 25-åringen i kampen mot Watford var kanskje ikke all verden. Han mistet ballen 14 ganger, vant bare 44 prosent av duellene han var involvert i, og bare 74 prosent av pasningene hans fant en medspiller. Men når det gjaldt som mest leverte han varene. 

Denne sesongen har han gjort 20 mål på 40 kamper i alle turneringer, og målene hans har en tendens til å være viktige. Ti av målene hans denne sesongen har vært kampens første mål. Tre har vært utligningsmål. Målet mot Watford var tredje kamp på rad hvor han åpnet scoringene. Han gjorde nemlig det samme også mot Arsenal og Nottingham Forest.

For en så kortvokst angrepsspiller er det bemerkelsesverdig at det kun er Evertons Dominic Calvert-Lewin, med åtte mål, som har scoret flere mål med hodet enn Jotas sju i Premier League siden begynnelsen av forrige sesong.

De siste ti årene er det kun Mohamed Salah (5 ganger) Sadio Mané (3 ganger), Luis Suarez (2 ganger), Daniel Sturridge og Roberto Firmino som har scoret mer enn 20 mål for Liverpool i en sesong, slik Jota har denne sesongen.