Jota scorer nesten utelukkende viktige mål

På ett område knuser Diogo Jota de andre angrepsspillerne i Liverpool.

David Comerford har i en artikkel for liverpool.com sett litt bak de mange scoringene angrepsspillerne i Liverpool leverer.

At Mohamed Salah står bak de fleste er en kjensgjerning. Egypteren står med hele 28 mål denne sesongen og følges nærmest av Diogo Jota med 19. Deretter følger Sadio Mané med 14 og Roberto Firmino og Takumi Minamino med ni hver.

Comerford har sett nærmere på hvor viktige hver av scoringene til disse spillerne er, og har definert et viktig mål som enten matchvinnermålet, ledermålet, det som dobler ledelsen eller mål som reduserer eller utlikner ledelsen til motstanderen.

Her knuser Diogo Jota sine lagkamerater.

Nesten alle mål er viktige

Jota scoret sitt første matchvinnermål for sesongen da han senket Nottingham Forest forrige helg, men likevel scorer han nesten utelukkende viktige mål – hele 94,8 prosent av målene – 18 av 19 – faller inn under denne kategorien.

Åtte ganger har han sendt Liverpool i ledelsen, mens han har doblet den fem ganger og utliknet tre ganger. Det eneste «uviktige» målet kom mot Everton på Goodison, da han scoret Liverpools 4-1-mål.

Til sammenlikning har 78,6 prosent av Sadio Manés mål falt inn under denne kategorien, mens for Salah er tallet 71,4. Nesten 30 prosent av egypterens scoring kommer ifølge Comerford når kampene allerede i realiteten er avgjort. Han har imidlertid flest matchvinnerscoringer og like mange ledermål og utlikninger som Jota.

For Takumi Minamino har 66,6 prosent av scoringene falt inn under kategorien viktige, mens for Firmino er tallet 56,6 prosent.

Når nesten opp til Torres

En annen interessant statistikk om Liverpools angrepsspillere denne uken, og det handler om effektiviteten foran mål i forhold til hvor mange minutter man er på banen.

På topp fem-listen over de mest effektive angriperne til Liverpool i Premier League-æraen finner vi to aktive spillere – Salah og Jota, ifølge Opta

For Salah, som er kantspiller, er det imponerende med en scoring hvert 125. minutt han er på banen. Jota er ikke mye dårligere, med et mål hvert 130. minutt.

Ingen av dem når imidlertid opp til Fernando Torres, som scoret et mål i snitt hvert 121. Premier League-minutt han var på banen for Liverpool. De to andre på listen er superspissparet Daniel Sturridge og Luis Suarez.