Liverpool faller mens City klatrer til topps i Deloitte Money League

Deloitte har kommet med en oppdatering på «Deloitte Football Money League».

Årlig slipper Deloitte sin oversikt over de 20 klubbene som har mest inntjening i verden, og denne gangen er det spennende å se hvilket utfall pandemien har hatt på de ulike klubbene.

Det er tallene i regnskapsåret 2020/21 som legges til grunn for årets Money League, og for første gang i historien klatrer Manchester City helt til topps. De er bare den fjerde klubben som topper Deloittes oversikt gjennom historien.

Liverpool faller to plasser, fra nummer 5 til nummer 7. De røde klarte seg gjennom det tøffe året, som stort sett var uten noen tilskuere, med en marginal nedgang i omsetningen. Vi har gått gjennom tallene i en tidligere artikkel.

City med kraftig økning

Manchester City FC har tilsynelatende ikke hatt noen problemer med å øke sin omsetning til tross for ulempene pandemien medførte. Fasit er en omsetningsøkning fra 549 millioner euro til 644 millioner euro, og dermed klatrer de ikke bare forbi Liverpool – de går helt til topps på årets Deloitte Football Money League.

Bak seg har de Real Madrid og Bayern München, som i likhet med de fleste lag har opplevd en omsetningsnedgang sammenliknet med foregående regnskapsår.

Fire klubber topp ti på listen har opplevd en økning i omsetningen i 2020/21 sammenliknet med 2019/20.

Manchester Citys økning på 17 prosent er størst, mens Paris Saint-Germain, Chelsea og Juventus økte med henholdsvis 3, 5 og 9 prosent.

Enorme summer har gått tapt

Pandemien har imidlertid gitt gigantiske tap totalt sett når vi ser på Deloitte Money League.

Klubbene har ifølge rapporten gått glipp av over to milliarder euro over to sesonger preget av pandemien.

Selvsagt har det blitt merket at kamper har blitt spilt for tomme tribuner – kun én prosent av omsetningen til de 20 klubbene totalt kom via billettinntekter.

For øvrig ser det ut til at Premier League kommer til å klare seg greit. Ti av tjue klubber i Deloitte Money League kommer fra den mest populære ligaen. Du gjetter nok seks av de ti klubbene. De fire øvrige er Leicester, West Ham, Wolverhampton og Everton.