Liverpool kan komme til å bytte draktsponsor

Standard Chartered vurderer å gi seg som Liverpools draktsponsor.

The Athletic melder at Liverpool kan komme til å bytte draktsponsor etter neste sesong.

Nettstedet rapporterer at Anfield-klubben er i samtaler om en ny sponsoravtale, da deres avtale med Standard Chartered, verdt 40 millioner pund i året, utløper etter neste sesong.

Standard Chartered har så langt ikke signert noen forelngelse av avtalen, og kilder sier til The Athletic at de vurderer å bruke sine sponsormidler på andre måter.

Standard Chartereds logo har prydet fronten på Liverpools trøyer siden de tok over fra Carlsberg som draktsponsor sommeren 2010. Avtalen var til å begynne med verdt 20 millioner pund per sesong, men kontrakten har senere blitt doblet i verdi for Liverpool.

Har hatt innledende samtaler med andre selskaper

Liverpool og Standard Chartered insisterer på at samtaler pågår mellom partene, og at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse om partnerskapet mellom dem skal fortsette også etter sommeren 2023. The Athletic forstår det imidlertid slik at Liverpool allerede har hatt innledende samtaler med andre selskaper, som poentsielt kan bli ny draktsponsor. 

Selv om avtalen med Standard Chartered gjelder for en sesong til, så er det vanlig at sponsorkontrakter av denne typen blir avtalt lang tid på forhånd. For eksempel ble den siste forlengelsen på fire år som Standard Chartered inngikk med Liverpool annonsert i mai 2018, men trådte ikke i kraft før ett år senere.

The Athletic skriver at Liverpool vil være ute etter mer enn 40 millioner pund per sesong fra sin nye draktsponsor.