– Vi ønsker revansje, men det vil ikke gi oss ligacupen tilbake

Chelsea-manager Thomas Tuchel er klar for en ny fight mot Liverpool på Wembley.

Chelsea blir Liverpools motstander i FA-cupfinalen på Wembley den 14. mai. Det ble klart etter at scoringer av Ruben Loftus-Cheek og Mason Mount ga blåtrøyene en 2-0-seier over Crystal Palace i semifinalen søndag.

Dermed blir det de samme lagene som møtes i FA-cupfinalen som også møttes i ligacupfinalen i slutten av februar. Da trakk Liverpool det lengste strået etter at en spennende og intens finale ble avgjort på straffespark-konkurrnase. 

Dette blir Chelsea tredje FA-cupfinale på like mange år, etter å ha tapt for Arsenal og Leicester de to foregående årene.

Liverpool jakter en historisk kvadrupel-triumf, men det bryr Chelsea-manager Tuchel seg fint lite om.

– Jeg bryr meg ikke om deres andre titler. Vi tapte selvsagt ligacupfinalen. Vi ga alt i den finalen, som dere vet, helt frem til siste straffespark. Vi var uheldige og tapte, sa Tuchel til pressen etter at finaleplassen i FA-cupen var sikret søndag.

– Vi ønsker revansje, men det vil ikke gi oss ligacupen tilbake. Vi var i FA-cupfinalen forrige sesong, og er kommet dit igjen. Det betyr utrolig mye for oss. Vi vil være godt forberedt til å møte et av de sterkeste lagene i verden, som er i enestående form akkurat nå. Det blir en tøff kamp. Vi vil forsøke å gjøre livet hardt for dem.

– Det eneste vi kan gjøre er å forberede oss godt, for det blir en ny hard fight med den kvaliteten Liverpool har, og den formen de er i. Det er utrolig vanskelig å slå dem, men det er hva cupfinalen handler om. Den handler om å vinne, og vi må forsøke å finne en måte vi kan gjøre det på.

– Vi kommer til å trenge litt flaks, samtidig som vi må prestere på toppnivå. Men vi har erfart både forrige sesong og denne sesongen at du kan gi alt, og det er likevel ikke nok. Klarer vi å finne en måte å vinne på, så fortjener vi seieren. Og vi ønsker å fortjene den, sa Tuchel.

Klopp mener en kvadrupel er lite sannsynlig

Jürgen Klopp mener at semifinalen mot Manchester City viste hvor usannsynlig det er å vinne alle fire turneringer. 

– Du kan si hva du vil, men det blir ikke mer sannsynlig av den grunn. Dere får ikke svarene dere ønsker dere fra meg. En kamp som i dag viser enda mer hvor usannsynlig det er å gjøre noe slikt, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

– Vi gikk videre mot City, som er ekstremt vanskelig og intenst, og om tre dager skal vi møte Manchester United, som med sine tre poeng i dag og resultatene til Tottenham og Arsenal kjemper om Champions League. Så de vil være på tå hev, og historisk vet vi at det ikke er en vennskapskamp, sa Klopp. 

– Så blir det noen dager til vi møter Everton, og det blir ikke vennskapelig med tanke på situasjonen de er i. Så møter vi Villarreal, så Newcastle, og så videre. Det er utrolig intenst, og det er ikke sannsynlig at laget kommer til å vinne alle kampene. 

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre, for å være ærlig. Vi skal bare gå for det, prøve å vinne neste kamp og se hvor bra vi kan hente oss inn når vi har muligheten. Vi får se, sa han.