– Kvadrupelen alle snakker om er det nesten umulig å klare

Virgil van Dijk heller kaldt vann i blodet på alle som snakker om at Liverpool kan vinne alt denne sesongen.

Liverpool har allerede vunnet ligacupen denne sesongen, de er i finalen i FA-cupen, semifinalen i Champions League, og ligger ett poeng bak serieleder Manchester City med sju kamper igjen å spille i Premier League. Det har ført til mye snakk både om trippel-triumf og kvadruppel-triumf. Men det vil ikke Liverpool-stopper Virgil van Dijk høre snakk om.

– Vi har sagt det mange ganger, vi fokuserer kun på neste kamp. Det er virkelig sant. Alt dette pratet om kvadrupel- eller trippeltriumf kommer fra utsiden, og kan legge ekstra press på oss. Ingen har noen gang vunnet en kvadrupel, og det er en grunn til det, nemlig at det nesten er helt umulig å klare det, siteres forsvarsspilleren av Liverpool Echo.

– Vi er i god form. Vi er klare for FA-cupfinalen nå, hvor vi skal kjempe om et trofé som vi som gruppe ikke har vunnet tidligere. Vi får se hva som skjer der. Nå fokuserer vi kun på restitusjon, for å bli klare til kampen mot Manchester United, for det blir en tøff kamp, legger han til.

Van Dijk spilte sin kamp nummer 42 for sesongen da Manchester City ble slått i FA-cupsemifinalen på Wembley lørdag. Etter å ha vært ute med en svært alvorlig kneskade i ti måneder fra oktober 2020 til april 2021, nyter nederlenderen øyeblikk som dette.

– Jeg tar hver dag som den kommer, og forsøker å nyte karrieren enda mer nå. I fjor måtte jeg se alt fra sidelinja, og jeg tar det slett ikke for gitt at vi henger med i alle turneringer. 

– Jeg har spilt nesten 50 kamper denne sesongen, og det er heller ikke noe jeg tar for gitt. Jeg ønsker bare å fortsette slik, holde meg skadefri, vinne kamper, og så får vi skje hva som skjer. Jeg ønsker også å bli i god form til VM.

– Det er ganske normalt at vi spiller tre kamper i løpet av en uke, men det er ikke så vanlig at du møter alle dine argeste rivaler i løpet av en uke. Det bør vi nyte, sier Liverpools stopperbauta.

Møter de to erkerivalene denne uken

Etter semifinaletriumfen over Manchester City i helgen venter nemlig både Manchester United og Everton denne uken.

– Kampen mot Manchester United på tirsdag blir intens. De er våre rivaler, og vi trenger støtten fra våre fans. Vi skal nyte kampen, og gi alt. Det kan jeg love at vi skal gjøre helt til sesongen er over, og så får vi se hva utfallet blir.

Da Liverpool vant ligaen i 2020 var det uten supportere på tribunene. Van Dijk sier at det å ha supporterne tilbake på tribunene gir laget det løftet de trenger.

– Vi tar ikke støtten fra tribunene for gitt. La oss stå på resten av sesongen. Vi trenger alle, både under hjemme- og bortekamper. Bare nyt dette. Det er spesielt det som skjer nå. Forhåpentligvis vil alle huske denne perioden om 10 og 20 år, når vi mimrer, lyder nederlenderens beskjed til supporterne.

Liverpool - Manchester United spilles tirsdag klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.