– Vi trengte noen minutter for å finne rytmen

Jürgen Klopp sa seg fornøyd med Liverpools åttende strake ligaseier.

Liverpool vant sin åttende strake ligakamp da de slo Brighton 2-0 takket være scoringer av Luis Diaz og Mohamed Salah. Diaz åpnet scoringene etter 19 miutter med en ekstremt modig heading, før Mohamed Salah doblet ledelsen på et straffespark som Naby Keita skaffet i andre omgang. Det tok imidlertid et kvarter før Liverpool fikk sving på sakene på Amex Stadium.

– Det var en vanskelig kamp, mot en god motstander. Vi trengte noen minutter for å finne rytmen. Fra det øyeblikket vi fant rytmen kontrollerte vi kampen på utmerket vis. Jeg tror ikke du kan nekte Brighton målsjanser helt, på grunn av den kvaliteten de har, men vi gjorde det ganske bra, og scoret et vidunderlig mål i en veldig god situasjon, sa Klopp til pressen etter kampen.

– Vi kunne ha scoret flere ganger. Vi vant ballen i gode situasjoner, og skapte store sjanser fra åpent spill eller etter kontringer. Jeg likte virkelig det jeg så. Jeg forventet ikke at vi skulle lede 2-0 eller 3-0 til pause. Jeg har for stor respekt for Brighton til det. Så jeg var fornøyd etter første omgang.

– Vi viste guttene noen situasjoner. Vi viste dem hvordan vi måtte spille, og hvordan de måtte forsvare seg. Vi forventet at Brighton kanskje ville forandre formasjon igjen. Det pleier de som regel å gjøre mot oss.

Alisson holdt buret rent for 15. gang i Premier League denne sesongen

– Andre omgang startet med en situasjon for Brighton, men etter det kontrollerte vi kampen igjen, og scoret det andre målet.

– De hadde en sjanse i sluttminuttene. Ali er en verdensklasse-keeper, men han bør ikke behøve å vise det i hver eneste kamp. Han viste det igjen, og det var bra. Det var grunnen til at vi holdt buret rent, sa Klopp om sin brasilianske keeper som holdt buret rent for 15. gang i Premier League denne sesongen.

– Jeg synes vi fortjente de tre poengene, og det er alt jeg er interessert i. Jeg er glad for det meste som skjedde i denne kampen.

Liverpool ligger nå tre poeng bak Manchester City, før ligalederen møter Crystal Palace på Selhurst Park mandag kveld.