Nå snakker Guardiola om Liverpools pengebruk på 70- og 80-tallet

Pep Guardiola snakker fortsatt om Liverpool. I kveld er laget hans i aksjon.

Etter at Manchester City hadde slått Newcastle United forrige helg, kom Pep Guardiola med noen oppsiktsvekkende kommentarer om Liverpool. Han mente at «alle» håpet på de helrøde i tittelkampen – muligens for å lage en «oss mot resten»-innstilling også internt. Det kunne det i alle fall virke som da hans midtbanespiller Rodri var ute og sa de samme tingene i et Sky Sports-intervju.

I oppbyggingen til kveldens kamp mot Wolverhampton har Guardiola snakket enda mer om Liverpool. Først i går, da han forklarte at det var for å forsvare spillerne sine, og at det virket som at Champions League var det eneste alle brydde seg om.

Nå har han også snakket om Citys pengebruk, og trekker igjen frem Liverpool.

– For folk handler det det bare om penger. Vil du tenke på det, så tenk på det, men jeg vet hvorfor jeg jobber her. Okei, ikke gi oss kreditt, men vi kan i det minste gi oss selv kreditt. Som manager vil jeg gi ros til mine spillere og mitt støtteapparat, sier Guardiola til Sky Sports.

Han fikk spørsmål av reporteren om han mente det var snobberi rundt pengene.

– Da Liverpool på 70- og 80-tallet vant troféer, og da United gjorde det, hvem brukte mest penger? Var det Norwich? Brukte Norwich som brukte mest penger, eller var det Leicester? Nei, Liverpool brukte mer penger enn de andre, men pengene da var helt annerledes enn nå, sier han.

– Når vi setter «Etihad» her (på brystet), så er vi overbetalt. Når United eller Liverpool nå kanskje får mer betalt, og kanskje fortjener det fordi de fungerer bra eller deres daglige leder har gjort det bra, så er det greit, fordi det er for USA eller et annet land der eierne er fra. Da er det perfekt. Det vil ikke endre seg, og vil ikke endre seg på lenge. Den eneste måten vi kan endre på det er å gjøre det bra på banen, sier han.

Steven Kelly påpeker på Twitter at Liverpool-laget som vant den første Serievinnercupen for klubben i 1977 var hentet fra følgende klubber: Scunthorpe, Northampton, Liverpools reservelag, Blackpool, Wrexham, South Liverpool, Liverpools reservelag, Newcastle, Arsenal, Scunthorpe og Skelmersdale. 

Møter Wolverhampton i kveld

Liverpool gjorde jobben mot Aston Villa tirsdag kveld, og er igjen á poeng med Manchester City som har bedre målforskjell.

Nå skal City spille to ligakamper før Liverpool er i aksjon igjen i ligaen, mot Southampton på 17. mai. Citys to ligakamper er begge på bortebane, mot Wolverhampton i kveld, og mot West Ham på søndag.

Kveldens kamp har avspark kl. 21.15, og City har noen utfordringer i forsvaret, der Ruben Dias, John Stones og Kyle Walker skal være ute for sesongen. Det er Fernandinho som starter i midtforsvaret i denne kampen.

Dette er Citys lag: Ederson, Cancelo, Fernandinho, Laporte, Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, Bernardo, Sterling, De Bruyne, Foden

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.