Liverpool har det med å stå opp igjen fra de døde

Ingen lag i Premier League denne sesongen har tatt flere poeng etter å ha blitt liggende under.

Da Liverpool snudde 0-1 til 2-1 mot Aston Villa på Villa Park tirsdag kveld, kan man med rask hoderegning fastslå at Jürgen Klopps mannskap denne sesongen har sanket 14 poeng etter først å ha blitt liggende under. Det er det ingen andre lag i Premier League som kan vise maken til.

Liverpool har i tur og orden snudd disse kampene, slik at de har sikret seg poeng: Chelsea (H) (0-1 til 1-1, ett poeng), Brentford (B) (0-1 til 3-3, ett poeng), Newcastle (H) (0-1 til 3-1, tre poeng), Tottenham (B) (0-1 til 2-2, ett poeng), Norwich (H) (0-1 til 3-1, tre poeng), Manchester City (B) (0-1 til 2-2, ett poeng), Tottenham (H) (0-1 til 1-1, ett poeng), Aston Villa (B) (0-1 til 2-1, tre poeng).

43 bortemål

Som om ikke dette er nok har de røde også gjort 43 bortemål i Premier League denne sesongen. Bare i en ligasesong tidligere har de røde gjort flere bortemål. Det var da de nettet 48 ganger på bortebane da de kom på andreplass i Premier League bak Manchester City i 2013/14.

Tre har gjort 15 ligamål eller mer

Det er også verdt å merke seg at Liverpool bare er det andre laget i Premier League-historien til å ha tre spillere som har scoret 15 ligamål eller mer i en enkelt sesong. Sadio Mané og Diogo Jota står nå med 15 mål hver, med to kamper igjen å spille, mens Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah, har 22 mål.

Bare Manchester City da de lyseblå vant ligaen i 2013/14 kan vise til noe lignende, da trioen Yaya Toure, Sergio Aguero og Edin Dzeko gjorde 15 mål eller flere.

Da Liverpool slo Aston Villa 2-1 på Villa Park i går kveld var det for øvrig første gangen at begge lagene har scoret mot hverandre i løpet av kampens seks første minutter i Premier League-sammenheng.

Liverpool har ikke avgitt et eneste poeng mot et lag som ved kampens start har ligget på nedre tabellhalvdel i Premier League denne sesongen. De røde har vunnet alle de 18 kampene mot slike motstandere, med den utrolige målforskjellen 52-4.