Har satt dato for mulig troféparade

Byrådet i Liverpool er forberedt.

En potensiell troféparade for Liverpool vil i år foregå søndag 29. mai klokken 17, altså dagen etter Champions League-finalen i Paris. Det var også tilfellet etter finalen i 2019. 29. mai er datoen for markeringen av Heysel-tragedien der 39 supportere mistet livet 1985, så den vil bli markert samtidig som en eventuell feiring av et eller flere trofeer de røde har anledning til å hente i løpet av mai måned. 

Liverpools borgermester Joanne Anderson sier det krever mye planlegging å sette sammen en slik parade. 

– Det er ikke noe man kan planlegge over natta. Vår arrangementskomité er blant verdens beste. De har gjort så mye de kan bak kulissene, og nå er tiden inne for å gå i dialog med innbyggere ig næringsliv. Teamet som jobber med dette vil ha under 24 timer til å forberede seg etter at sluttsignalet går, så her må vi gjøre så mye vi kan i forkant, sier Anderson ifølge Liverpool Echo

Troféparaden blir gjennomført dersom Liverpool vinner Premier League og/eller Champions League denne sesongen, melder byrådet på Twitter. Regningen er det Liverpool FC som betaler.