Premier League med åpenbar forskjellsbehandling

Gir West Ham drahjelp i Europa League, men nektet å gi Liverpool en hjelpende hånd i Champions League.

Liverpool søkte Premier League om å få flyttet avspark mot Newcastle sist lørdag til senere på dagen, på grunn av den korte tiden mellom semifinalen mot Villarreal på Anfield og matchen på St James' Park, men fikk avslag. 

Nå forbereder Liverpool seg på den andre semifinalen, borte mot Villarreal, og avspark er bare noen timer unna. Dersom de røde når sin tiende europacupfinale, vil det være uten hjelp fra Premier League.

Derfor vakte det oppsikt at West Ham i dag fikk innvilget en lignende søknad av Premier League. 

Premier League har nemlig innvilget West Hams søknad om tidligere avspark i deres hjemmekamp mot Manchester City.

The Hammers skulle egentlig ha sparket igang kampen mot City søndag 15. mai klokken 17.30, men fordi London-laget skal ut i en potensiell Europa League-finale onsdag 18. mai, har de nå fått flyttet frem avspark til klokken 15.00, for å gi dem to og en halv time mer restitusjon foran en mulig finale.

Tapte den første semifinalen

På toppen av det hele skjer dette uten at det er sikkert at West Ham skal spille finalen. De tapte hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt 2-1. Den andre semifinalen mot tyskerne spilles torsdag kveld.

Dersom West Ham vinner Europa League vil Premier League få med fem lag i neste års Champions League.

Dersom Liverpool samtidig skulle vinne Champions League vil de to Premier League-klubbene møtes i supercupfinalen i Helsinki i begynnelsen av neste sesong. Da vil i så fall det ene laget ha fått Premier Leagues hjelp til å komme dit, mens det andre laget har blitt trenert i deres forsøk på å komme dit.