– Vi tapte igjen, men denne gangen kan jeg leve med det

David Moyes var fornøyd stort sett alt bortsett fra resultatet på Anfield.

West Ham-manager David Moyes viste igjen at han vet hvordan han skal skape trøbbel for Jürgen Klopps Liverpool i lørdagens spennende kamp på Anfield. Det endte 1-0 til de røde, men begge lag hadde sjanser til å score flere mål. Av den grunn var ikke den skotske manageren veldig nedbrutt etter kampslutt. 

– Vi var nære på. Vi slo Liverpool hjemme denne sesongen, men formen de er i og måten de spiller på - de har slått Inter Milan og Chelsea i en finale...vi fikk ikke tre poeng i dag, men vi leverte en god prestasjon, sier Moyes til whufc.com etter kampen.

Moyes, som nylig ble kåret til årets manager på London Football Awards, var langt mer fornøyd med lørdagens kamp enn det som ble levert da West Ham røk ut av FA-cupen mot Southampton i midtuken. 

– Vi tapte igjen, men denne gangen kan jeg leve med det. Jeg sa i midtuken at vi manglet kvalitet i og rundt boksen, og i dag var ikke det tilfellet. Michail Antonio spilte veldig bra, men vi må begynne å ta vare på sjansene vi får, sier manageren som utrolig nok fremdeles aldri har vunnet på bortebane mot et av topp fire-lagene (Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United) i England. 

Topp fire-kamp

West Ham måtte klare seg uten viktige Declan Rice på midtbanen, men det ga andre spillere muligheten til å vise seg frem. Blant dem veteran og klubblegende Mark Noble. 

– Han var strålende da han kom inn, og vi har spilt bra her uten Declan. Folk fortsetter å si at vi er et enmannslag, men det har vi i dag bevist at vi ikke er, sier Moyes. 

Søndag vant Arsenal og festet et grep om fjerdeplassen, men West Ham er blant lagene som ligger like bak og håper på et feilskjær fra The Gunners. Moyes håper laget kan finne formen fremover og jakte en plass i Champions League neste år mens de kjemper i sluttspillet i årets Europa League. Etter kampen ble det avslørt at Moyes tok med seg noen tips fra Klopp om hvordan man skal møte Sevilla.

– Hvis vi kan holde denne standarden oppe. Det er tegn på at vi har begynt å spille litt bedre, sier han.

West Ham har for øvrig søndag kveld bekreftet at kantspiller Jarrod Bowens skade ikke er alvorlig. 25-åringen måtte byttes ut i andre omgang av lørdagens kamp.