Dagens PL: Everton med viktig seier etter å ha holdt Chelsea våkne med fyrverkeri

Muligens fikk Frank Lampard & Co litt ekstra hjelp fra fansen, men poengene var etterlengtet på Goodison.

Tre Premier League-oppgjør var på planen i dag, samtlige med et eller flere London-lag, og med potensielt store konsekvenser.

Med avspark 15:00 ble det to viktige triumfer for hjemmelagene. Tottenham slo Leicester 3-1, og Everton overvant Chelsea 1-0.

Magi fra Son som nærmest seg Salah

Etter å ha gått målløse av banen i to kamper, og kun tatt et poeng, mot Brighton og Brentford, var Spurs tilbake på vinnersporet. Selvfølgelig anført av Harry Kane og Heung min-Son.

Antonio Contes menn får «låne» 4.-plassen til Arsenal har spilt sin kamp senere i kveld.

Kane scoret det første på hjørnespark fra Son, før koreaneren satte to. Det siste var en skikkelig perle i Kasper Schmeichels kryss. Det betyr at det fortsatt er kamp om toppscorertittelen. Mohamed Salah leder an med 22, Son har 19, Cristiano Ronaldo 17.

Fyrverkeri fra Everton

Everton startet dagen under streken, noe de fortsatt er, men etter å ha slått sin gamle klubb har Frank Lampard håp om å overleve i divisjonen. Det er to poeng opp til Burnley og Leeds, med en kamp til gode.

César Azpilicueta tabbet seg ut og Richarlison gjorde kampen eneste mål like etter hvilen. Kanskje var det mangel på søvn som førte til svikt i konsentrasjonen? Desperate Everton-fans holdt det gående med fyrverkeri i natt, utenfor Chelseas hotell, for å gi sine egne alle tenkelige fordeler.

Dette var det Chelseas Jorginho hadde å si etter kampen:

– Det var litt bråkete. Jeg våknet og lurte på hva som skjedde. Vi visste at det kunne skje, og falt i søvn igjen.

De blå var dog noe heldige. Matchvinner Richarlison blir etterforsket på grunn av blusskasting etter målet. Mason Mount sang i stolpen to ganger, og Jordan Pickford hadde flere spektakulære redninger. Spesielt en fra Antonio Rüdiger som må være kandidat til årets redning. 

De blå fra Liverpool har i løpet av kort tid slått både Manchester United og Chelsea med 1-0 hjemme. Det kan bli avgjørende til slutt. 

Dagen avsluttes hos West Ham hvor Arsenal er på besøk, med avspark 17:30.