Everton krever forklaring fra dommersjefen

Everton er alt annet enn fornøyd med søndagens kampleder. Nå har de skrevet brev.

Frank Lampard og Everton var alt annet enn fornøyd med dommer Stuart Attwell etter søndagens Merseyside-derby.

Det var på stillingen 0-0 at Anthony Gordon kom seg foran Joel Matip i en løpsduell. 21-åringen hadde allerede fått gult kort for filming i kampen, og dommeren vinket spillet videre etter at Gordon hadde gått i bakken. Reprisene viste at Matip muligens lente seg inn i ryggen på unggutten, men spillet ble vinket videre.

Jürgen Klopp mente at spilleren allerede var på vei ned før kontakten oppsto. Etter kampen var Gordon klar på at han var snytt for straffespark, og han postet også en video av situasjonen på sosiale media.

Har sendt brev til dommersjefen

Nå har Everton skrevet et brev til dommersjef Mike Riley i PGMOL, der de krever enn forklaring på at straffesparket ikke ble gitt. Det rapporterer The Athletic

De vil ha forklaring på hvorfor ikke situasjonen ble sett mer nøye på. Liverpool spilte videre etter situasjonen, og det ble ikke noe stopp i spillet underveis mens VAR sjekket. The Athletic melder at VAR så på situasjonen, men at det ikke var nok kontakt til at det ble sett på som en klar og åpenbar feil av Attwell.

Everton skrev også et brev til PGMOL i februar, etter at Manchester Citys midtbanespiller Rodri handset, og blåtrøyene ble snytt for straffespark på slutten, i en kamp som endte 1-0 til City. De følte også at de ble urettferdig behandlet etter at Allan fikk det røde kortet mot Newcastle i mars.