Han skal dømme ligacupfinalen

PGMOL har offentliggjort dommeren for ligacupfinalen.

Stuart Attwell har fått oppdraget med å dømme ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea på Wembley. Det melder PGMOL i en melding på Twitter.

Han vil ha med seg Dan Cook og Dan Robathan som assistentdommere, og Andy Madley som fjerdedommer. Darren England vil ha ansvaret for VAR. England har forøvrig vært i VAR-rommet i Liverpools to siste kamper, mot Leicester og Burnley. To kamper der Mohamed Salah muligens burde fått straffespark.

Det blir 16. gang Attwell dømmer en Liverpool-kamp. Første kampen han dømte de røde var i mars 2010, da Liverpool slo Portsmouth 4-1 på Anfield, i en kamp der Fernando Torres scoret to mål, ifølge lfchistory.net.

Hadde aldri gitt de røde et straffespark

Dette blir tredje gang han dømmer de røde denne sesongen. Han dømte 3-3-kampen mot Brentford tidlig i sesongen, og 1-0-seieren over Steven Gerrards Aston Villa i desember.

På de 14 første kampene han dømte Liverpool, hadde han aldri gitt de røde et straffespark. Det ble tema underveis i Liverpools hjemmekamp mot Villa – da de røde følte seg snytt for tre straffespark før Attwell til slutt pekte på straffemerket etter en situasjon med Salah og Tyrone Mings.

Gerrard mente at det var laget hans som skulle hatt frispark først. Salah scoret på straffen, som ble kampens eneste mål.

De røde var heller ikke fornøyd med Attwell i bortekampen mot West Ham, der de røde tapte 1-0 i november. Han satt da i VAR-rommet, og valgte å ikke vise ut Aaron Cresswell for en takling på Jordan Henderson. 

Det positive med Attwell som hoveddommer, er at de røde kun har tapt én gang tidligere der han har dømt. Det var borte mot Leicester i ligacupens tredje runde i 2017.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea skal spilles søndag 27. februar kl. 17.30.