Klopp mener Cresswell burde fått rødt kort – nå får han støtte fra tidligere toppdommer

Jürgen Klopp var misfornøyd med Craig Pawsons avgjørelser på London Stadium i går.

West Ham klarte å sette en stopper for Liverpools ubeseirede rekke da the Hammers ble for sterke for Klopps menn på London Stadium søndag kveld. Men tyskeren var misfornøyd med noen viktige dommeravgjørelser etter kampen. Manageren mente at målvakt Alisson Becker ble blokkert på den tidlige corneren som endte med et selvmål av den forhindrede brasilianeren.

Få minutter senere fløy Aaron Cresswell inn i Jordan Hendersons kne med knottene først, uten å bli sanksjonert i det hele tatt – til tross for at VAR tok en titt på situasjonen. «Et klart rødt kort», sa Klopp etter kampen.

Får støtte

Tidligere toppdommer Keith Hackett skriver i sin spalte i The Telegraph at han forstår Klopps frustrasjon. Hackett skriver at han er overrasket over at Cresswell ikke ble vist det røde kortet for sin voldsomme takling på Henderson. 

Cresswell fikk ikke engang gult kort for å ha flydd inn i midtbanespillerens kne med knottene først.

«Taklingen satt sikkerheten til midtbanespilleren i fare, og jeg var skuffet over at dommer Craig Pawson ikke ga en straff umiddelbart. Det var en åpenbar feil, og Stuart Attwell i VAR-rommet burde ha grepet inn», skriver Hackett.

På sosiale medier ble Cresswell forsvart med at han tok ballen først, men det er ingen god nok unnskylding for Hackett.

«International Football Association Board, organet som har ansvar for spillets lover og regler, har nylig forklart sin holdning til slike hendelser. De sier: «Å ta ballen først har minimal relevanse for om det har skjedd en forseelse. Det er ingen referanse til å komme i kontakt med ballen i avsnittet om «Fouls and Misconducts» i spillets lovverk, men det kan vurderes av dommeren når han skal avgjøre om kontakten var uforsiktig, hensynsløs eller overdrevent voldsomt.»»

Samme dag som Cresswell fikk fortsette til tross for forseelsen, ble Evertons Mason Holgate utvist for en lignende takling på Tottenhams Pierre-Emile Hojbjerg.

«Fotballen krever en konsekvent tilnærming, så nå må ledelsen til Professional Game Match Officials sørge for å sikre at hver dommer operer på samme måte og at alle involvert forstår at taklinger som setter sikkerheten til motstanderen i fare blir møtt med et rødt kort.»