– Poenget med bytter er at de skal gjøre en forskjell

Jürgen Klopp er godt fornøyd med effekten av byttene han gjorde da Everton ble slått 2-0 på Anfield.

Jürgen Klopp låste opp kampen mot Everton ved å sette inn Luis Diaz og Divock Origi. Med fire angripere på banen klarte ikke Everton-forsvaret å holde stand mot de røde, og Andy Robertson og Divock Origi scoret på hver sin heading. 

– Poenget med bytter at at de skal gjøre en forskjell. Jeg er veldig godt fornøyd med byttene vi har gjort denne sesongen. Spillerne som har kommet inn har gjort det bra. Alt handler om innstilling, og å være klar. Hendo kom inn sent, men viste en eksepsjonell innsats, og Luis og Divock var involvert i målene. Det er til stor hjelp i en fotballkamp, spesielt når du spiller mot lavtliggende lag, sa Klopp under pressekonferansen etter kampen.

– Vi var ikke særlig gode i første omgang. Det kan jeg lett innrømøme, for det var så tydelig. Vi gjør jo dette foran publikum, så alle så det. Det var ikke bra og bra samtidig, for vi kom oss til pause med 0-0, og da har du en god sjanse til å gjøre det bedre ved å gi enkle beskjeder, og det var hva vi gjorde. Vi vant, og alt er bra, fortsatte han.

Legenden Origi

– Divock er en legende, både på og utenfor banen. Han er en fantastisk fotballspiller, og jeg vet det høres latterlig ut fordi jeg ikke bruker ham så ofte, sa Klopp.

– Han er en verdensklasse-spiss. Han er vår beste avslutter. Definitivt. Han har vært det hele tiden, og alle vil si det samme.

– Du ser ham gjøre ting som dette på trening, og så kommer han ikke med i troppen på grunn av kvaliteten til de andre spillerne. Det er veldig hardt for ham. I dag var det andre spillere som ikke kom med i troppen, som er i veldig god form. Jeg må ta vanskelige avgjørelser, for alle spillerne ønsker å bidra, og alle er ansvarlige for situasjonen vi befinner oss i. 

– Alle elsker Div, og med rette. Han ble igjen helt avgjørende. Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne.

Fikk problemer med å stoppe raske Anthony Gordon

Klopp fikk spørsmål om hva de enkle beskjedene i pausen var.

– Det er en ting du ønsker å gjøre, og det er å komme inn bak forsvarslinja. Vi var ikke der i det hele tatt i første omgang. Vi spilte ballen rundt om i laget. Vi hadde 82 prosent ballinnehav. Det var veldig vanskelig med trusselen deres på kontringer, for de hadde en svært hurtig spiller på topp. Anthony Gordon er et stort talent, og han er veldig rask, og vi hadde problemer med det.

– I pausen viste vi en situasjon, stoppet den åtte ganger, og viste hva vi kunne ha gjort annerledes i spesifikke øyeblikk. Det handlet om akselerasjon, benytte de små rommene, komme inn bak forsvarslinja, chippe ballen inn bak forsvaret deres. I første omgang spilte vi bare rundt dem, og i midten, og i midten hadde de flere spillere enn oss, og det var ikke kult. Men det skan skje. Det er faren når du spiller mot et lag som ligger dypt og har mange spillere bak ballen.

– Vi hadde mange som slo pasninger, men ikke mange som kunne motta dem. De som skulle motta ballen forflyttet seg bare når de fikk ballen. Vi trengte flere bevegelser uten ball for å få has på formasjonen deres. Vi gjorde ikke dette ofte nok i første omgang.

– I fotball er det alltid en forklaring på hvorfor du ikke gjør det bra. Det er det fine med det. Vi ble bedre, og vi tenkte vi skulle gi dem en ny utfordring med de byttene vi gjorde. Vi satte inn en spiss til i midten. Vi trengte ikke en spiller til i den oppbyggende fasen, for vi hadde mer enn nok spillere som holdt på ballen.

– Div og Mo spilte ballen til hverandre, det kom en chip til bakre stolpe, og Robbo dukket opp der for første gang i kampen og scoret. Hadde det ikke vært for det hadde vi kanskje sittet her og snakket om en 0-0-kamp. Du trenger slike øyeblikk. Guttene skal ha honnør for at de fant en måte å score på.

– Tabellsituasjonen vår var klar, og for å vinne måtte vi endre på ting. Jeg synes ikke det var så modig gjort. Vi forsøkte å omstille oss, fordi Anthony Gordon var på sykkelen et par ganger, og vi kunne ikke la Joel være helt alene om å stoppe ham. Vi fortalte Trent at han skulle spille litt dypere, og vi ønsket at Fab skulle bidra der også. Vi visste hvor trusselen ville komme fra, men vi klarte likevel ikke å forsvare oss godt nok hele tiden. Dersom du ikke tar risiko kan du ikke vinne en fotballkamp. Det var helt klart ikke vanskelig å forbedre seg etter den førsteomgangen, og det gjorde vi.