– Dersom det hadde vært Mo Salah i motsatt ende hadde han fått straffespark

Everton-manager Frank Lampard var frustrert over at Anthony Gordon ikke fikk straffespark da Everton-spilleren gikk overende i feltet i en løpeduell med Joel Matip.

Anthony Gordon fikk et fortjent gult kort for filming da han kastet seg ned i en situasjon med Naby Keita inne i Liverpools straffefelt i første omgang, og Jürgen Klopp mente at den unge Everton-spilleren var heldig som ikke fikk sitt andre gule kort i situasjonen med Matip etter pause.

Det var Everton-manager Frank Lampard fullstendig uenig i.

– Det var et straffespark. Dersom det hadde vært Mo Salah i motsatt ende hadde han fått straffesprk. Du får ikke straffespark her. Slik er fotballens realitet noen ganger, sa en skuffet Lampard.

– Ja, jeg mener det skulle ha vært dømt straffespark. Jeg er ikke sikker på hvor opplagt det var. Dommeren var raskt oppe med gule kort når det skjedde småting som dette midt på banen, og dersom du titter på dette på nytt med VAR er det grunn til å stille spørsmål ved hva som foregår. Men det er kanskje dette du må forvente når du kommer hit, sa Lampard til Sky Sports.

Under streken

Everton ligger nå under nedrykksstreken, to poeng bak Burnley, med en kamp mindre spilt. 

– Jeg synes vi spilte bra. Kampplanen var basert på at vi møtte et av de beste lagene i verden. Vi har sett hva de har gjort med andre lag i det siste. Vi forsøkte å være disiplinerte og jobbe hardt. Det klarte vi. Vi forsøkte å kontre og skape sjanser. Det klarte vi.

– De truet ikke vårt mål i det heletatt i første omgang. Vi hadde et par sjanser. Doucoure løp gjennom, og vi hadde situasjoner i deres straffefelt. Førsteomgangen var god, og starten av andre omgang var god. Hadde vi fått det første målet tror jeg dette ville blitt helt annerledes.

– Med Liverpool vet du at de alltid vil ha øyeblikk hvor de vil briljere. Mo Salah i forkant av det første målet, og på det andre målet er det et brassespark som spretter og lander på Origis hode. Det er de kvalitetene de har. Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra våre spillere. Dersom vi hadde fått et mål i den perioden hvor vi ikke ga dem noen sjanser, så tror jeg dette ville ha endt helt annerledes.