– Takk Gud for at en fotballkamp har to omganger

Jürgen Klopp holdt hodet kaldt da Everton frustrerte hans spillere med filming, tjuvtriks og drøying av tid i første omgang.

– Vi var ikke raske nok. Vi slo ballen inn i områder hvor de hadde ni spillere.

Slik oppsummerte Jürgen Klopp den målløse førsteomgangen mot Everton.

– I andre omgang var vi mye mer direkte, og skapte masse problemer for dem. Målene var vidunderlige, la han til.

– Takk Gud for at en fotballkamp har to omganger. Vi spilte ikke spesielt bra i første omgang. Everton gjorde det ukomfortabelt for oss, og vi klarte ikke å komme inn bak forsvarsrekka deres. Vi hadde ikke gode nok bevegelser.

– Vi forventet at Everton ville satse på denne taktikken, men vi reagerte ikke bra på det. Det var vanskelig. For hver gang Jordan Pickford fikk tak i ballen gikk det fem minutter, og vi slet med å finne rytmen som du trenger for å trenge gjennom et lavtliggende lag. Vi forventet at de ville gjøre dette.

– Antall seiere vi har de siste månedene er helt sinnsykt. Du må jobbe hardt for dette. Guttene gjorde det igjen. Jeg er veldig glad.

Fire angripere ble for mye for Everton

Klopps genistrek var å sette inn Luis Diaz og Divock Origi for Naby Keita og Sadio Mané, og legge om til fire angripere.

– Vi beholdt roen. Byttene var til hjelp. Opplagte spillere, og en annen formasjon. Det gjorde det vanskelig for Everton. Vi vant 2-0, og det er helt greit.

Evertons Anthony Gordon ropte på straffespark to ganger, men Klopp er klar på at han ikke hadde noen god sak.

– Det andre var opplagt ikke noe straffespark. Han var veldig god, men han var heldig som ikke fikk sitt andre gule kort. Det første var ikke noe straffespark, og heller ikke det andre.

Nå gjenstår det fem kamper. Liverpool ligger ett poeng bak Manchester City, og har fire mål bedre målforskjell enn de lyseblå.

– Dersom noen tror vi flyr gjennom disse kampene, kan jeg bare be om unnskyldning. Det skjer ikke. Klarer vi å skape en stemning om i dag blir det vanskelig å håndtere oss i 95 minutter.