– Dersom du går på kamp for å synge om folk som mistet livet, bør du droppe å gå på kampen

Klar melding fra Jürgen Klopp til supporterne av andre klubber som synger om Hillsborough-tragedien.

I kampene mot Manchester City og Manchester United den siste uken opplevde Liverpool nok en gang at noen blant motstanderlagets fans drev med Hillsborough-hets. Det har Jürgen Klopp reagert kraftig på.

Under FA-cupsemifinalen mot City på Wembley måtte dommer Michael Oliver kutte ned på det ene minuttet med stillhet på grunn av ropene og sangene fra City-seksjonen.

– På denne tiden av året tenker vi alle på Hillsborough-familiene og de som overlevde tragedien. De skal vite at de har vår fulle støtte, og dette er noe supportere av alle lag burde bry seg om, skriver Klopp i Liverpools kampprogram. 

– Gjennom hele min karrere som spiller og manager har jeg alltid forsøkt å være så positiv som mulig når det gjelder fotballsupportere. Først og fremst fordi jeg er en fotballsupporter selv, og jeg vet hvilken utrolig forskjell fans kan gjøre i sporten jeg elsker. 

– Jeg forventer ikke at folk er perfekte, men jeg tror at supportere generelt er gode mennesker. Derfor er jeg utrolig skuffet over sangene vi har hørt om Hillsborough-tragedien i de siste kampene. Dødsfallene til 97 mennesker i en tragedie er ikke noe man hetser. Hvordan er det mulig?

Har lidd nok

– Blant staben i klubben vår har vi mennesker som mistet sine kjære på Hillsborough. Det er supportere på tribunene på alle våre kamper som mistet venner eller familie, eller som overlevde tragedien. De har allerede lidd mer enn nok. Ingen bør tro det er greit at de skal lide enda mer.

– Så jeg ønsker å være helt klar på dette: Dersom du går på en fotballkamp for å synge om folk som mistet livet bør du bare droppe å komme på kampen. Fotballen vil ikke ha dette, og fotballen trenger ikke dette.

97 Liverpool-supportere mistet livet som en konsekvens av tragedien som fant sted foran semifinalen i FA-cupen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough den 15. aprill 1989.