– Det var riktig av Gary Neville å be om unnskyldning

Jürgen Klopp mislikte at Manchester United-innbytter Hannibal Mejbri sparket hans spillere.

Hannibal Mejbri kom inn fra benken i det 84. minutt av kampen mellom Liverpool og Manchester United, på et tidspunkt der kampen allerede var avgjort til Liverpools fordel. Den unge United-spilleren fikk raskt gult kort og var heldig som ikke fikk ett til av dommer Martin Atkinson.

Sky-ekspert Gary Neville roset 19-åringen for hans aggressive tilnærming, men Neville har i etterkant bedt om unnskyldning og kaldt sin egen kommentar for uprofesjonell.

Jürgen Klopp mener det var riktig av Neville å komme med denne unnskyldningen.

– Han kom litt sent inn i situasjonene her og der

Klopp fikk spørsmål om Mejbris innhopp og Nevilles kommentar under den andre delen av sin pressekonferanse fredag.

– Neville måtte med rette be om unnskyldning for den kommentaren. Men jeg skjønner hva han mener. Du ønsker å se aggressivitet fra spillerne, men det er en forskjell på aggressivitet og det å sparke motspillere. Å sparke motspillere gir ikke mening, sa Klopp om saken.

– Aggressivitet i fotball betyr at du ikke er redd for å bli skadet selv, ikke å skade motspillere. Men jeg legger ikke skylden på guttungen. Han kom inn på tampen av kampen, tempoet i kampen var høyt, og han ønsket å gjøre seg bemerket. Han kom litt sent inn i situasjonene her og der, men det er greit. 

– Aggressivitet i fotball er greit, men du kan ikke løse dine egne problemer ved å skade motspillere. Jeg har aldri skjønt de som tenker slik. Jeg har spilt 325 fotballkamper, og uten aggressivitet og fysisk tilstedeværelse ville jeg ikke ha spilt noen. Det var den eneste styrken jeg hadde. 

– Men samtidig må du ha respekt for motstanderne. Ting kan skje i fotball. Det går fort i svingene, men vi skal ikke ha noe av at man ikke bryr seg om motspillerne.