– Det er forskjell på aggressivitet og det å sparke motspillere

Jürgen Klopp husker med gru Merseyside-derbyet på Goodison Park forrige sesong, hvor både Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ble sparket sønder og sammen av Everton-spillere.

Virgil van Dijk ble så stygt kvestet av Everton-keeper Jordan Pickford at han mistet resten av sesongen med en alvorlig korsbåndskade. Uten at Everton-keeperen ble straffet for det.

Straffet med rødt kort ble imidlertid Everton-spissen Richarlison, som satte knottene i kneet til Thiago Alcantara i sluttminuttene av kampen. Thiago var ute i tre måneder, og slet lenge med å komme tilbake i form igjen etter grisetaklingen.

– Banen har en viss størrelse, vi har begge 10 utespillere, og du kan nekte motstanderen rom ved å forflytte deg. Du kan ikke nekte motstanderen rom ved å sparke ned spillere slik at de ikke kan gå lenger, sa Jürgen Klopp under den andre delen av sin pressekonferanse fredag.

– Men nå har jeg allerede sagt for mye, og folk vil begynne å si at Klopp mener at Everton gjør ditt og datt, la han til. 

– Nei, jeg gjør ikke det. Men dere spør meg, og jeg svarer. Så dere får skrive hva dere vil.

– Vi er klare utfordringen, men bare hold ting innenfor regelverket, da vil alt gå bra.

– Jeg ønsker Everton alt godt, og håper de holder seg i Premier League. Dette er en normal kamp, hvor vi begge ønsker de tre poengene. La oss se hvordan det går.

– Jeg kan ikke snakke til mediene uten å bli misforstått. Jeg tenkte ikke et sekund i dag på den kampen på Goodison før dere spurte meg om den. Vi har spilt andre kamper der ting som dette har skjedd også. Det var en kamp, og plutselig var tre spillere ute lenge. Slik var det. Men det har vært andre kamper av denne typen også. 

Everton har fått fire røde kort denne sesongen

Klopps Liverpool-lag har toppet fair play-tabellen hver eneste sesong siden tyskerens første fulle sesong i Anfield-klubben i 2016/17. For øyeblikket ligger de som nummer tre på fair play-tabellen denne sesongen, med bare ett rødt kort som Andy Robertson fikk mot Tottenham i desember. Kampene mot Everton på Anfield er imidlertid de kampene som har gitt flest røde kort i Premier League-æraen, med 20. Everton har pådratt seg fire røde kort denne sesongen.

– Vi forventer at spillerne skal spille fysisk tøft, men på riktig side av loven, og jeg forventer det samme av Liverpool, kommenterte Everton-manager Frank Lampard.

– Jeg håper dommeren følger med når vi nå reiser til Anfield. På Goodison har vi opplevd at forseelser som tilsvarer gult kort er blitt til røde kort, men på Anfield har det ikke alltid vært på samme måten. I den siste kampen på Anfield så vi en situasjon som tilsvarte rødt kort bli et gult kort, la han til.

– Vi vil forsøke å holde oss på riktig side av loven, noe vi alltid gjør. Vi forventer at spillerne skal opptre modent, men likevel tråkke til. Spillerne må skjønne at vi må holde oss innenfor regelverket, ellers går det ut over laget. Det blir vanskelig nok for oss med fullt lag. Har vi bare 10 spillere blir det så godt som umulig, sa Lampard.